Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον

5008

Στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος ‘Εξοικονομώ κατ’ Οίκον’ και θα καλύψει σταδιακά το σύνολο της επικράτειας. Η Ευρυτανία όπως και ολόκληρη η Περιφέρεια αναμένεται να έχει τη δυνατότητα να κάνει αίτηση από τις 19 Σεπτεμβρίου 2019.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), οι ημερομηνίες για την έναρξη υποβολής δηλώσεων διαμορφώνονται ως εξής:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας: Από 16 Σεπτεμβρίου 2019.
  • Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης: Από 19 Σεπτεμβρίου 2019.
  • Αττικής, Νοτίου Αιγαίου: Από 23 Σεπτεμβρίου 2019.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος είχε ανακοινώσει προ ημερών την αναβολή της έναρξης υποβολής αιτήσεων, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει εντός του καλοκαιριού. Βάσει των υπαρχόντων στοιχείων, με το πρόγραμμα αναμένεται να επιχορηγηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση σε 20.000 έως 25.000 κατοικίες.