Ολοκληρώθηκαν με λαμπρότητα και με τις δέουσες τιμές οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, στο Καρπενήσι και στα Άγραφα Ευρυτανίας. Η 25η Μαρτίου αποτελεί σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Η ημέρα αυτή θα συμβολίζει τον άνισο αγώνα που έδωσαν οι Έλληνες παρά τις δύσκολες συνθήκες της εποχής. Μας υπενθυμίζει την αιώνια πάλη για την δημοκρατία, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ο εορτασμός στο Καρπενήσι

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε από την Τρίτη 22 Μαρτίου με γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση όλων των Δημοτικών Καταστημάτων των Δημοτικών Ενοτήτων και Τοπικών Κοινοτήτων και των δυο Δήμων. Στη συνέχεια ακολούθησε ο καθιερωμένος εορτασμός της 25ης Μαρτίου από όλες τις σχολικές βαθμίδες και  ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία. Στο Καρπενήσι, η ηλιόλουστη μέρα βοήθησε στην καλύτερη δυνατή διεξαγωγή των εκδηλώσεων, δίνοντας την δυνατότητα σε πλήθος κόσμου να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις της ημέρας αυτής και την μαθητική παρέλαση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και των μελών συλλόγων. Νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι Θεία Λειτουργία και Δοξολογία από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιο στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Καρπενησίου και Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ηρώου των πεσόντων της πόλης. Ακολούθησε η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Παναγιωτή Αγάπη Διευθύντρια του 1ουΓυμνασίου Καρπενησίου και η κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου παρουσία της Φιλαρμονικής Καρπενησίου, όπου ανέκρουσε τον Εθνικό Ύμνο. Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11:15 επί της κεντρικής οδού Εθνικής Αντιστάσεως με τον κόσμο, ντόπιοι και επισκέπτες, να έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς για να απολαύσουν την παρέλαση. Στις εκδηλώσεις αυτές παρευρέθηκαν,ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Τασιός Άρης, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Σουλιώτης Νίκος, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Κατερίνα Καλαντζή, η πολιτευτής της ΝΔ Θωμαϊς Οικονόμου, αλλά και οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.

Ο εορτασμός στα Άγραφα

Τριήμερος εορτασμός πραγματοποιήθηκε και στα Άγραφα αλλά και σε κάθε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Αγράφων με λαμπρότητα και τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων οι μαθητές παρέλασαν, τιμώντας τους ήρωες του ’21, ενώ σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες που λειτουργούν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες εκδηλώσεις. Στην έδρα του Δήμου, στο Κερασοχώρι, παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Ηλίας Μάκκας, ενώ παρόντες ήταν επίσης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Καραγιάννη-Λαθύρη Βασιλική, ο Διοικητής του ΑΤ Κερασοχωρίου κ. Θωμάς Σιορίκης και ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Κοσμάς. Στη Δ.Ε. Απεραντίων, και συγκεκριμένα στη Γρανίτσα, τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε καταθέτοντας στεφάνι, η Αντιδήμαρχος κ. Αννέτα Κοτρώνα, ενώ παρόντες ήταν ο τοπικός Πρόεδρος κ. Θωμάς Σκόνδρας και ο Πρόεδρος της ΤΚ Λιθοχωρίου κ. Επαμεινώνδας Κατσιάδας.Ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Δημητρόπουλος βρέθηκε στη  Δυτική Φραγκίστα ενώ η Αντιδήμαρχος κ. Σωτηρία Νταλαφούρα βρέθηκε στην Παλαιοκατούνα. Εκεί βρέθηκαν επίσης και οι τοπικοί Πρόεδροι, κ. Χρήστος Γαλανός και κ. Γιώργος Διώτης αντίστοιχα. Στο Ραπτόπουλο, η κατάθεση στεφάνου έγινε από τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Μπράζια, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ζαχαράκης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Γρηγόρης Παπαθανάσης, ο τοπικός Πρόεδρος κ. Σεραφείμ Τριαντάφυλλος και η Εκπρόσωπος ΤΚ Λεπιανων κ. Μαρία Γεωργαλή. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσης πλήθος δημοτών και επισκεπτών.