Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (5/11) στο Δημοτικό στάδιο Βελεστίνου και ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής και έγινε παρουσία περίπου 200 θεατών.

Ο Ρήγας Φεραίος των Χρήστου Αλεξίου-Γιώργου Σπαθή και Γιώργου Γάτου «γκέλαρε», γνωρίζοντας μια ήττα εκτός προγράμματος στο γήπεδο του, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο στο σκορ μένοντας πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και υπέπεσαν σε τραγικά λάθη και στα δυο γκολ. Στην συνέχεια άσκησαν πίεση και ισοφάρισαν με εκτέλεση πέναλτι του νεαποκτηθέντα Αχιλλέα Νασιακόπουλου στο 35΄. Στο β΄ μέρος ο Ρήγας δεν μπόρεσε να φτάσει στην ανατροπή δημιουργώντας ευκαιρίες και 6 λεπτά πριν το φινάλε δέχτηκε το γκολ που τον οδήγησε στην 2η φετινή του ήττα στο πρωτάθλημα. Ο Ρήγας ολοκλήρωσε με 10 παίκτες, αφού αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Δημήτρης Χατζηαθανασίου.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη παίζοντας ψυχωμένα σε όλη την διάρκεια του 90λεπτου κατάφερε να αποδράσει από μια δύσκολη έδρα και να ανακάμψει ψυχολογικά και βαθμολογικά. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος έδωσε με το ξεκίνημα(8΄) το προβάδισμα στους Ευρυτάνες για να ισοφαριστεί ο ΑΠΟΚ με πέναλτι λίγο πριν την ανάπαυλα. Στην επανάληψη το Βελουχίου σε κομβικό σημείο «χτύπησε» με σκορ την «χρυσή» αλλαγή τον Χρήστο Μπόγδανο στο 84΄ έφτασε στο διπλό και στην νίκη με 1-2.
Την επόμενη (8η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ υποδέχεται στο Καρπενήσι την Κυριακή (12/11) τα Σέλλανα και ο Ρήγας παίζει εκτός έδρας με τον Διγενή Νεοχωρίου. Η ομάδα της Μαγνησίας παρέμεινε στους 7 βαθμούς, ενώ ο ΑΠΟΚ έφτασε τους 6.

Ο Γιάννης Φλωράκης έκανε 2 αλλαγές στο βασικό σχήμα του ΑΠΟΚ σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής με την Ιτέα. Ο Παναγιώτης Κόλλιας(Φωτογραφία αριστερά) ξεκίνησε για πρώτη φορά ως βασικός παίζοντας ως δεξιός αμυντικός, ενώ από τραυματισμό επέστρεψε ο Νίκος Λάππας. Πήραν τις θέσεις των: Χάρη Ζαραβέλη (Τραυματίας) και Γιώργου Δικαιόπουλου (Έμεινε στον πάγκο).
Αρκετοί παίκτες της Ευρυτανικής ομάδας έπαιξαν με προβλήματα τραυματισμών. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες: Γιώργος Χαλλής, Χάρης Ζαραβέλης και Βασίλης Ντουφεκιάς. Την 16αδα(και όχι 18αδα) συμπλήρωσαν οι: Δημήτρης Ρεσίτης και Γιώργος Δικαιόπουλος, οι οποίοι δεν έπαιξαν, ενώ απόντες ήταν οι: Δημήτρης Τσιλιμέκης, Γιάννης Φλωράκης(Αν και δηλωμένοι).

«Αιφνιδίασε» νωρίς η ομάδα του Καρπενησίου και προηγήθηκε στο σκορ. Η συνέχεια άνηκε στον Ρήγα, ο οποίος ισοφάρισε και είχε την υπεροχή. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο με 1-1.
Οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» τους γηπεδούχους στο 8ο λεπτό όταν μετά το γύρισμα του Ανδρέα Καρλιάμπα προς τα πίσω ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος έκλεψε την μπάλα πλάσαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έκανε το 0-1. Ο «Πελέ» σκόραρε το πρώτο του τέρμα στην Γ΄ Εθνική.
Στο 22o λεπτό ο αρχηγός του Ρήγα Χρήστος Σπαθής αποχώρησε λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Ντίνος Γεωργατζής.
Ο Ρήγας στο 35ο λεπτό κέρδισε πέναλτι όταν ο Τάσος Τσελεπής μετά από τράβηγμα του Νίκου Λάππα κέρδισε την εσχάτη των ποινών. Ο νεοαποκτηθείς Αχιλλέας Νασιακόπουλος με εύστοχη εκτέλεση στην δεξιά γωνία του Γιώργου Λαμπρόπουλου που έπεσε σωστά ισοφάρισε σε 1-1.
Το προπονητικό τιμ του Ρήγα επιχείρησε να κάνει επιθετική την ομάδα, ώστε να γυρίσει ολοκληρωτικά το παιχνίδι. Ωστόσο ο ΑΠΟΚ ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα, πανηγυρίζοντας μια μοναδική επιτυχία. Λιγότερες τελικά είχαν οι γηπεδούχοι στην επανάληψη συγκριτικά με το πρώτο μέρος.
Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας έφτασαν στο 1-2 στο 84ο λεπτό όταν ο Δημήτρης Χατζηαθανασίου γύρισε την μπάλα προς τα πίσω με το κεφάλι και ο Χρήστος Μπόγδανος με πλασέ έκανε το 1-2. Ο Αθηναίος μεσοεπιθετικός του ΑΠΟΚ είχε περάσει στο ματς 10 λεπτά νωρίτερα στην θέση του σκόρερ του 0-1 Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου και κατέγραψε την μόλις 2η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα.
Η ομάδα του Βελεστίνου ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Δημήτρη Χατζηαθανασίου με 2η κίτρινη στις καθυστερήσεις.
Ο κίπερ του ΑΠΟΚ κράτησε την ομάδα «όρθια», αποκρούοντας στις καθυστερήσεις εκπληκτικά την κεφαλιά του Αντώνη Τζοβάρα.

 

Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Τσιώλης δοκίμασε σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και έφυγε σε κόρνερ.
2΄: Σουτ του Τσιώλη από τα όρια της περιοχής πέρασε ψηλά άουτ από το τέρμα του Λαμπρόπουλου.
8΄: Ο Μπόρας πάσαρε στον Καρλιάμπα, που γύρισε προς τα πίσω, ο Γενιτσαρόπουλος έκλεψε και μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Παπαγιάννη και πέτυχε το 0-1
12΄: Μακρινό σουτ του Τσελεπή πέρασε εκτός αντίπαλης εστίας.
20΄: Σουτ του Τσιώλη μέσα από την περιοχή και δεξιά μπλόκαρε ο Λαμπρόπουλος.
25΄: Σουτ του Τσελεπή μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο γκολκίπερ του Βελουχίου.
27΄: Μακρινό σουτ του Χατζησταμάτη έφυγε πάνω από τα δοκάρι του Λαμπρόπουλου.
30΄: Δυνατό σουτ του Τσελεπή εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ.
35΄: Ο Τσελεπής μετά από τράβηγμα του Λάππα Ν. έπεσε στην περιοχή, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Νασιακόπουλος με άψογη εκτέλεση στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ ισοφάρισε σε 1-1.
41΄: Μακρινό σουτ του Λάππα Ν. έφυγε αρκετά άουτ.
61΄: Ο Λάππας Ι. έκανε ατομική ενέργεια σούταρε η μπάλα βρήκε στον Γκάγκα και στην συνέχεια μπλόκαρε ο Παπαγιάννης.
63΄: Ο Μπόρας έκανε την μπαλιά για τον Χατζηαθανασίου, που από καλή θέση μέσα από την περιοχή σούταρε άουτ.
80΄: Σουτ του Χατζηαθανασίου έφυγε αρκετά άουτ.
84΄: Μετά από λάθος γύρισμα του Χατζηαθανασίου με το κεφάλι προς τα πίσω ο Μπόγδανος επωφελήθηκε και με αριστερό πλασέ κάνει το 1-2.
89΄: Ο Μπόρας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Τζοβάρας δεν βρήκε με προβολή και η μπάλα πέρασε άουτ.
91΄: Ο Χατζηαθανασίου βλέπει 2η κίτρινη κάρτα και αποβάλλεται.
95΄: Ο Νασιακόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Τσιώλης έκανε την πρώτη επαφή με την μπάλα, Τζοβάρας έκανε την γυριστή κεφαλιά, ο Λαμπρόπουλος απέκρουσε εκπληκτικά και στην συνέχεια ο Τσιώλης σούταρε άουτ από το κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Συνθέσεις Ομάδων
Ρήγας Φεραίος
(Χρήστος Σπαθής-Γιώργος Αλεξίου-Γιώργος Γάτος):
Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής(22΄ λ.τρ. Γεωργατζής), Καρλιάμπας, Χατζησταμάτης(54΄ Τζέκα), Νασιακόπουλος, Μπόρας, Τζοβάρας, Τσιώλης, Τσελεπής(65΄ Παπακώστας)
ΑΠΟΚ Βελούχι
(Γιάννης Φλωράκης):
Λαμπρόπουλος, Κόλλιας, Παχής, Σιάτρας, Γιαουπλάρι, Κατσαδούρος, Λάππας Ι., Λάππας Ν., Μπακαλίδης(94΄ Λέρης), Κακκάβας(88΄ Αθανασόπουλος), Γενιτσαρόπουλος(74΄ Μπόγδανος)

Διαιτητής: Γιώργος Σφέτσιας(Σάμου)
1ος Βοηθός: Χρήστος Μπάλας(Τρικάλων)
2ος Βοηθός: Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος(Τρικάλων)