Ένας 19χρονος πρόσφυγας, ο Σισσέ Βάφινγκ, που έφτασε στην Ελλάδα σαν ασυνόδευτος ανήλικος, αφού κινδύνευσε να απελαθεί δύο φορές, πλέον αποφοίτησε από Πυθαγόρειο Γενικό Λύκειο Σάμου, συγκινώντας καθηγητές και συμμαθητές.

Ο Σισσέ Βάφιγκ, πρόσφυγας από την Γουΐνέα κινδύνευε με απέλαση, καθώς το αίτημα του για απόδοση ασύλου είχε ήδη απορριφτεί δύο φορές, τελικά τα κατάφερε χάρη στην αλληλεγγύη των καθηγητών και συμμαθητών του, που τον βοήθησαν να πάρει άσυλο και τελικά να ολοκληρώνει με επιτυχία τη μαθητική του σταδιοδρομία στη Σάμο.

Μέσα σε λιγοστό χρόνο, όπως γράφει το samos24.gr, ο Σισσέ Βάφινγκ έγινε ενεργό και αγαπητό μέλος της τοπικής κοινωνίας, έμαθε ελληνικά, εντάχθηκε σε αθλητικό σύλλογο και ξεκίνησε να φοιτά στο Πυθαγόρειο Γενικό Λύκειο Σάμου. Είναι μόνος του στην Ελλάδα, καθώς οι γονείς του έχουν πεθάνει.

Την αποφοίτηση του 19χρονου που έφτασε στην Ελλάδα ως ασυνόδευτος ανήλικος, έκανε γνωστή το σχολείο του, μέσω ενός αποχαιρετισμού των εκπαιδευτικών του σχολείου. Παράλληλα, δημοσίευσε και το συγκινητικό γράμμα του 19χρονου Σισέ με το οποίο ευχαριστεί τους συμμαθητές και τους καθηγητές του.

Η επιστολή των καθηγητών του σχολείου για τον 19χρονο πρόσφυγα Σισσέ 

Σε επιστολή τους οι καθηγητές μίλησαν με λόγια στοργής για τον 19χρονο Σισσέ Βάφινγκ, που ήρθε ως ασυνόδευτος ανήλικος πρόσφυγας από τη Γουινέα, κινδύνευσε δύο φορές με απέλαση και όμως κατάφερε να πάρει άσυλο και να αποφοιτήσει από το λύκειο.

«Ο Σισσέ Βάφιγκ από τη Γουινέα έφτασε στην Ελλάδα το 2020! Ο Σισσέ κατάφερε μέσα σε τόσο λίγο χρόνο να γεμίσει Ελλάδα και Αγάπη και να βρει μια νέα πατρίδα. Ο Σισσέ εδώ και πολύ καιρό, από την πρώτη στιγμή που εντάχθηκε στη σχολική μας κοινότητα, απέκτησε μια οικογένεια 280 μελών (μόνο!)

Ο Σισσέ τελειώνοντας τη φετινή του χρονιά, την τελευταία στο σχολείο μας, έχει 30 Εκπαιδευτικούς που ως πνευματικοί του γονείς έστερξαν σε κάθε του επιθυμία και 250 αδέλφια που τον στηρίζουν και τον βοηθούν σε κάθε του βήμα. Ο Σισσέ έχει πλέον αποκτήσει το δικό του σπίτι, το σχολείο μας! Ο Σισσέ, ο δικός μας Σισσέ, θα είναι πάντοτε το φωτεινό παράδειγμα για όλες και όλους μας. Ένα παιδί που χρειάστηκε να περάσει από τη Γουινέα στον Περσικό κόλπο, από εκεί με τα πόδια στην Τουρκία και μετά με βάρκα στη Σάμο για να βρει το δικό του λιμάνι.

Ο Σισσέ μας που τα μόνα που ζήτησε από τη ζωή ήταν μόρφωση και αγάπη και έπρεπε να περάσει τρεις ολόκληρες ηπείρους για να τα βρει στη δική μας αγκαλιά.

Πόσο υπερήφανοι μπορεί να είμαστε… Δεν περιγράφεται με λόγια. Ο Σισσέ κατάφερε ένα ολόκληρο σχολείο σήμερα να δακρύσει. Σήμερα ο Σισσέ αποφάσισε να μας αγγίξει ακόμη πιο βαθιά γράφοντας αυτή την υπέροχη επιστολή απευθυνόμενος στους συμμαθητές του στο σχολείο και στους καθηγητές του. Αγόρι μας, ήταν τιμή μας που υπήρξες μαθητής μας και συμμαθητής με τα υπόλοιπα παιδιά μας. Θα είμαστε πάντα δίπλα σου σε ό,τι κι αν κάνεις. Θα σε στηρίζουμε, όπως κάθε στοργικός Δάσκαλος θα έκανε.

Τώρα που ήρθε ο καιρός να ανοίξεις ξανά αυτά τα υπέροχα μαύρα σου φτερά, ελπίζουμε ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να σε δυναμώσουμε και να σου χαρίσουμε όλα όσα είναι απαραίτητα για να συνεχίσεις τη ζωή σου.

Καλή συνέχεια Σισσέ μας και κάθε επιτυχία στις Πανελλήνιες που έρχονται. Σε σένα και σε όλα τα “αδέλφια” σου που μαζί θα διαγωνιστείτε».

(Πηγή: bestnews.gr)