Το κέντρο εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία Καρπενησίου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Mindful Nature υλοποιεί σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο διάστημα 20 με 24 Φεβρουαρίου 2023.  

Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχουν στο πρόγραμμα και βρίσκονται στο Καρπενήσι 45 εκπαιδευτικοί από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας, της Κύπρου και της Πορτογαλίας. Οι εκπαιδευτικοί φιλοξενούνται στο χώρο της μαθητικής εστίας του Δήμου Καρπενησίου όπου και υλοποιείται η σεμιναριακή τους κατάρτιση.

Οι εκπρόσωποι του ΚΠΕ Καρπενησίου και του Δήμου δηλώνουν ιδιαίτερα χαρούμενοι που φιλοξενούν ανθρώπους από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν με περιβαλλοντική συνείδηση σε έναν τόπο όπως το Καρπενήσι που προσφέρει δυνατότητες και πλεονεκτήματα μοναδικά.

Η αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού Σοφία Ζαλοκώστα επισκέφθηκε την ομάδα του Erasmus  κατά την σεμιναριακή τους κατάρτιση, τους καλωσόρισε και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Καρπενησίου υλοποιεί συνεχώς υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων προγράμματα αναβαθμίζοντας τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα στις συνειδήσεις των συμμετεχόντων και συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια της περιοχής μας με τη συνεχή ροή προγραμμάτων. Ευχήθηκε καλή διαμονή και εξέφρασε την ελπίδα οι συμμετέχοντες να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές του τόπου μας.