Οι εκδηλώσεις του Δήμου Καρπενησίου σε συνεργασία με ΕΚΠΑ και Πολιτιστικό Σύλλογο για το Μάρτιο

Δύο εκδηλώσεις – συνδιοργανώσεις πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Δήμος Καρπενησίου το μήνα Μάρτιο, με την πρώτη να έχει ως θέμα την «Ιατρική Βουνού», ενώ η δεύτερη αποτελεί ένα αφιέρωμα στον αξιόλογο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, αφού εγκριθούν σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικότερα, στις 11- 13 Μαρτίου 2022 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου πρόκειται να διεξαχθεί το 12οΕντατικό Σεμινάριο «Ιατρικής Βουνού» σε συνδιοργάνωση του Δήμου Καρπενησίου με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στόχος του σεμιναρίου είναι  η αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και μια διακλαδική άσκηση ετοιμότητας σχετικά με την προνοσοκομειακή αντιμετώπιση τραυματιών από το χιονοδρομικό Κέντρο.Η εξειδίκευση της πίστωσης για το ποσό των 1.200,00 € θα γίνει από την οικονομική επιτροπή Δήμου Καρπενησίου.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή το θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Ο Δήμος Καρπενησίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, θα παρουσιάσουν μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022. Η  παραπάνω εκδήλωση  θα συμβάλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού της περιοχής του Δήμου Καρπενησίου. Η εξειδίκευση της πίστωσης για το ποσό των 4.700,00€ θα γίνει από την οικονομική επιτροπή Δήμου Καρπενησίου.