Παρόλο που η κεντρική οδός Αγρινίου-Καρπενησίου και Αγρινίου – Αγράφων είναι εθνική οδός, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση παρά τις διαμαρτυρίες κατοίκων και επαγγελματιών, που καθημερινά βρίσκονται σε κίνδυνο όχι μόνο να ‘σπάσουν’ το αυτοκίνητό τους αλλά και να έχουν κάποιο σοβαρό ατύχημα οι ίδιοι.

Ο βαθμός επικινδυνότητας πολύ αυξημένος, με το οδόστρωμα να είναι διαλυμένο και γεμάτο λακκούβες, οι οποίες αν βρέξει ή τη νύχτα γίνονται τεράστιες παγίδες.

Οι τοπικές κοινωνίες των χωριών της Αιτωλοακαρνανίας που φαίνονται παρατημένα στο έλεος, διαμαρτύρονται για το απαράδεκτο οδικό δίκτυο εδώ και πολλά χρόνια καθώς και οι κάτοικοι του Δήμου Αγράφων, γιατί το Αγρίνιο είναι μόλις μιάμιση ώρα μακριά και εξυπηρετεί για τις δουλειές τους. Και ενώ η χωρική Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας κα Σιαλμά, σε συνάντηση που είχε προ μηνών και με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Τασιό και με τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Καρδαμπίκη, δεσμεύτηκε να προχωρήσει το έργο σε συνεργασία και με τους παραπάνω φορείς, δεν έγινε καμία απολύτως κίνηση με αποτέλεσμα το πρόβλημα να εντείνεται.

Η δραματική κατάσταση του δικτύου διαφαίνεται από την είσοδο στη Σπολάιτα μέχρι και την Αλευράδα και τα άλλα χωριά που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με Δήμο Αγράφων στη Γέφυρα Τατάρνας, όπου το πρόβλημα εστιάζεται σε λίγα μέτρα οδοστρώματος σκαμμένου σχεδόν σε κρατήρες.

Ίσως είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή και από την πλευρά της Ευρυτανίας να υπάρξει πίεση για την υλοποίηση του έργου, έστω κι έναν χρόνο μετά τις επισκέψεις στο Μεσολόγγι των τοπικών αρχόντων. Παρόμοια κατάσταση παρατηρείται και στις άλλες οδούς που ενώνουν την Ευρυτανία με την Αιτωλοακαρνανία, δυστυχώς.

(φωτο: agrinionews.gr)