Σε κλίμα συγκίνησης η ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής Αρχής στο Καρπενήσι

29485

Το Σάββατο 24 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Νίκου Σουλιώτη, των νέων Δημοτικών Συμβούλων και των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων και Κοινοτήτων στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου έδωσε για δεύτερη φορά όρκο για πίστη και υπακοή στο σύνταγμα και τους νόμους μαζί με τους νέους δημοτικούς συμβούλους. Η τελετή ξεκίνησε με την ομιλία του Δημάρχου, ο οποίος συγκινημένος δήλωσε ‘’Στέκομαι εδώ μπροστά σας, μετά από 5 χρόνια, με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια όρεξη για δουλειά, γιατί πιστέψτε με, σε αυτό που ξεκινήσαμε δεν υπάρχει τέλος και νέα αρχή, υπάρχει η συνέχεια.’’. Ο κ. Σουλιώτης στην ομιλία του αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα της προηγούμενης θητείας αλλά και στα λάθη που υπήρξαν. Δεσμεύτηκε όμως, και για ένα νέο στοίχημα για τη νέα τετραετία, ένα κοινωνικό συμβόλαιο με τους δημότες για την άρση της απομόνωσης, την αλλαγή του κλίματος της ανεργίας αλλά και την επιστροφή των νέων παιδιών στον τόπο τους, την Ευρυτανία. Στη συνέχεια τόνισε ο ίδιος πως οι βασικές αρχές και για την νέα τετραετία παραμένουν η συνεργασία – σκληρή δουλειά – όραμα.
Αναλυτικότερα ανέφερε ‘’Στενή συνεργασία με τους υπαλλήλους του Δήμου μας. Μιλάω για τους ανθρώπους που βάζουν πλάτη και που σε αυτές τις δύσκολες εποχές δουλεύουν σκληρά, με συνέπεια και επαγγελματισμό. Συνεργασία με τους εκπροσώπους της κοινωνίας. Με τους τοπικούς εκπροσώπους, με τους συλλόγους με τους φορείς του τόπου μας. Είμαστε μία μικρή κοινωνία, γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Ας γίνουμε όλοι ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες. Συνεργασία με την αντιπολίτευση. Η κριτική είναι ζητούμενο. Θέλουμε ωστόσο να είναι εποικοδομητική, ουσιαστική και τεκμηριωμένη.
Πρόθεση μου και πρόταση είναι να καθιερώσουμε την ώρα της αντιπολίτευσης κάθε εβδομάδα. Δουλειά που θα αντισταθμίζει τους μειωμένους πόρους. Που θα χτίζει και δε θα γκρεμίζει. Που θα ενώνει και δε θα διχάζει. Που θα ιεραρχεί τις ανάγκες και θα διεκδικεί τις λύσεις. Δουλειά δημιουργική και ανιδιοτελής. Όραμα για τον Δήμο Καρπενησίου του αύριο. Με σαφείς και ρεαλιστικούς στόχους. Γιατί έχουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε και την υποχρέωση να μην ονειροβατούμε. Να στοχεύουμε με περισσότερο ρεαλισμό και λιγότερο ρομαντισμό, να δουλεύουμε σκληρότερα και αποτελεσματικότερα“. Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Νίκος Σουλιώτης ευχήθηκε σε όλους καλή συνεργασία και γόνιμη θητεία!
Στη συνέχεια ακολούθησε η δοξολογία από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιο, ο οποίος επεσήμανε τη σπουδαιότητα της ιεράρχησης των προβλημάτων για το κοινωνικό καλό, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με την ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής Αρχής και τις υπογραφές των μελών της Νέας Δημοτικής Αρχής. Στην τελετή αυτή παρευρέθηκαν αυτοδιοικητικοί και πολλοί εκπρόσωποι φορέων. Σημαντική ήταν και η παρουσία του νεοεκλεγέντος Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, ο οποίος με την παρουσία του δήλωσε τη στήριξή του στο πρόσωπο του Δημάρχου και της Νέας Δημοτικής αρχής αλλά και δίχως να ξεχνά τη στήριξη που έλαβε από χιλιάδες Ευρυτάνες. Ο κ. Σπανός έδωσε ευχές για μια καλή και παραγωγική θητεία.