Περί έγκρισης καταχώρισης τουριστικής προβολής σε ηλεκτρονικό μέσο συζήτησε και αποφάσισε το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων. Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε τη δαπάνη και τη διάθεση πίστωσης του προϋπολογισμού έτους 2018 για τα έξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων του Δήμου 892,80€ για την ανωτέρω δράση, ενώ ορίζει ως τρόπο εκτέλεσης την απευθείας ανάθεση.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος κα Βασιλική Φεγγούλη, εισηγούμενη το 24ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, έθεσε υπόψη του Συμβουλίου τα εξής:

«Λάβαμε επιστολή με την οποία μας ενημερώνουν εκ νέου ότι, η ομογενειακή εφημερίδα «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», πραγματοποιεί με την ηλεκτρονική της έκδοση «www.ellinikifoni.gr» παγκόσμια καμπάνια προβολής της χώρας μας, λόγω της κρίσης. Η καμπάνια περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες, ήτοι ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ώστε να δώσουμε μια πολύπλευρη εικόνα της Ελλάδας στους αναγνώστες μας, και επικεφαλής έχουν τεθεί δύο από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, Πειραιώς και Eurobank. Ήδη μέχρι τις 16/3/2018 οι συμμετοχές έφτασαν τους 938.

Σε κάθε περίπτωση –σε ότι αφορά στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ- στηρίζουμε κυρίως τις υπάρχουσες εξαγωγές μας ή φορείς που θέλουν να αποκτήσουν προσβάσεις στο εξωτερικό για να ξεκινήσουν εξαγωγές, σε συνεργασίες με εταιρείες και συνεταιρισμούς από την Ελλάδα και γενικά να προβάλλουμε οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει ανταποδοτικό όφελος στην χώρα μας. Στον τομέα του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ καλύπτουμε όλες τις μορφές που παρέχει η χώρα μας, παρουσιάζοντας αντίστοιχους φορείς, που μπορούν να παράσχουν πληροφορίες και υπηρεσίες, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Σημειώνουμε ότι ήδη ξεκινήσαμε και δημιουργήσαμε τον πρώτο παγκόσμια ψηφιακό χάρτη της Ελλάδας, με τουριστικούς οδηγούς για κάθε μία περιοχή της χώρας. Οι οδηγοί αυτοί λειτουργούν και ως μαθήματα πατριδογνωσίας για τα παιδιά τους, ενώ παρέχουν πληροφορίες στους εν δυνάμει ταξιδιώτες.

Στα πλαίσια αυτά θέλουν να κάνουν αφιέρωμα και στο Δήμο Αγράφων με υλικό που θα αποστείλει ο Δήμος. Χρειάζονται λογότυπο του Δήμου, πλούσια κείμενα με φωτογραφίες, χάρτη, βιογραφικό με φωτογραφία, και στοιχεία επικοινωνίας. Το αφιέρωμα θα δημοσιευτεί στην 1η σελίδα, αλλά φυσικά και στον Ταξιδιωτικό Οδηγό για το Νομό Ευρυτανίας.

Σημειώνεται ότι η όλη καμπανιά είναι διάρκειας τεσσάρων ετών (48 μηνών), προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, και πως πληρωτέοι είναι δύο (2) μόνον μήνες, που αντιστοιχούν σε 360 ευρώ ο καθένας (συνολική έκπτωση 99%). Βεβαιώνουν ότι οι υπόλοιποι 46 μήνες είναι με μηδενικό κόστος. Βεβαιώνουν, επίσης, ότι για το ποσό αυτό (2χ360) θα λάβει ο Δήμος αμέσως ελληνικό τιμολόγιο».