Σε συναγερμό την Παρασκευή το Καρπενήσι λόγω πυρκαγιάς

2854

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Μαρτίου και συγκεκριμένα στις τρεις και τέταρτο 3:15 το μεσημέρι, όταν σημειώθηκε στο Καρπενήσι φωτιά στο χιονισμένο Βελούχι. Ο λόγος μέχρι στιγμής παραμένει ανεξιχνίαστος, αλλά οι μνήμες της μεγάλης φωτιάς προ καιρού που έκαψε μεγάλο τμήμα δασικής και αγροτικής έκτασης στο Καρπενήσι, κινητοποίησε το μηχανισμό της πυροσβεστικής, του Δήμου και της Περιφέρειας.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε από την καύση ξερών χόρτων στους πρόποδες του Βελουχίου και έπειτα επεκτάθηκε βόρεια. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα και πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου, όπως και ο Δήμαρχος Νίκος Σουλιώτης, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Αριστείδης Τάσιος.

Περίπου 35 στρέμματα κάηκαν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ωστόσο το δασαρχείο είναι αυτό που θα δώσει την ακριβή εκτίμηση. Ευτυχώς δεν κινδύνευσαν ζωές καθώς και σπίτια. Η φάση της απόσβεσης ελέγχθηκε το ίδιο βράδυ του συμβάντος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου και το συμβάν τέλειωσε την Κυριακή.