Στην ίδια τραγική κατάσταση παραμένει η πετρόχτιστη βρύση στην επαρχιακή οδό Καρπενήσι – Κερασοχώρι, λίγο πριν το Χάνι Μπαγασάκι, αφήνοντας άσχημη εντύπωση σε δημότες, πεζοπόρους αλλά και σε ταξιδιώτες που στέκονται στο σημείο αυτό για στάση, αλλά και για να ξεδιψάσουν, καθώς πρόκειται για ένα πολυσύχναστο σημείο. Η συγκεκριμένη βρύση, όπως και άλλες στην πόλη του Καρπενησίου, έχει πάνω στην παραδοσιακή της πέτρα γκράφιτι, ενώ παράπονα έχουν γίνει και για το ‘’γλυφό’’ νερό της.

Ο Ευρυτανικός Παλμός είχε έρθει σε επικοινωνία τον Δεκέμβριο του 2022 με τον Αντιδήμαρχο Καρπενησίου κ. Γιάννη Σβερώνη και σε ερώτηση για την αποκατάσταση των ζημιών αυτών, ο ίδιος είχε αναφέρει τα εξής: «Θα γίνει αποκατάσταση όλων των ζημιών και στην Πέτρινη στάση, όπως έγινε ήδη σε πολλά σημεία της πόλης και ειδικά στο 3ο Δημοτικό και στο 2οΓυμνάσιο που υπήρχαν μεγάλες ζημιές. Επίσης, αποκατάσταση έγινε και στον κόμβο προς Ξηριά με βάψιμο του τοίχου και ένα γκράφιτι για τα ΑμεΑ». Επίσης σε ερώτηση για την ποιότητα του νερού της βρύσης ο κ. Σβερώνηςείχε απαντήσει: «Σε εμάς δεν έχουν γίνει παράπονα. Εφόσον, το μαθαίνουμε από εσάς, θα παρθεί δείγμα και θα σταλεί στο Χημείο για να ελεγχθεί η καταλληλότητά του».

Από τότε έως σήμερα το θέμα έμεινε στις υποσχέσεις και δεν έχει γίνει καμία κίνηση από το Δήμο Καρπενησίου για τη βελτίωση, τόσο της εικόνας της βρύσης, όσο και την ποιότητα του νερού. Η επιμελημένη εικόνα του τόπου μας θα ήταν σημαντικό να αποτελεί κύριο μέλημα του Δήμου, ώστε η επίσκεψη στο Καρπενήσι να αφήνει την καλύτερη εντύπωση στον επισκέπτη για την καθαρότητα του περιβάλλοντος, αλλά και των καθημερινών κοινόχρηστων χώρων. Μάλιστα τη στιγμή που σε ανάρτησή του ο Δήμος καταγγέλλει βανδαλισμούς σε σημεία της πόλης αναρτώντας φωτογραφίες πολύ παλιότερες, ο ίδιος έχει αρνηθεί την ιδιωτική πρωτοβουλία δημοτών να αναλάβουν την αναστήλωση κατεστραμμένου κτιρίου με δικά τους μέσα.