Δόθηκε λύση στο φλέγον ζήτημα, όπως σε πολλά ρεπορτάζ ανέδειξε πρώτος ο Ευρυτανικός Παλμός, της στέγασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φουρνάς.

Ο Δήμος από την αρχή διερεύνησε τη δυνατότητα μετεγκατάστασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου αναγνωρίζοντας της ύψιστης αξίας υπηρεσίες που προσφέρει σε μια περιοχή με πολύ μεγάλη δασοκάλυψη και ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον.

Αφού έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με απανωτές συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων του Αλκιβιάδειου Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Φουρνάς, της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, και στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε την παραχώρηση του ανεκμετάλλευτου χώρου του Γυμνασίου – Λυκείου Φουρνάς, ο οποίος διασφαλίζει τη στέγαση και την εύρυθμη λειτουργία του προσωπικού καθώς και μεγάλο περιβάλλοντα χώρο για το parking των οχημάτων. Μετά την απόφαση παραχώρησης, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, είναι έτοιμη για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών όπως έχουν συμφωνηθεί με την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας.   

Παράλληλα για την αντιμετώπιση του άμεσου προβλήματος στέγασης, παραχώρησε, και ήδη γίνεται η μετακόμιση, στους χώρους του παλιού Δημαρχείου.

Η δημοτική αναφέρει για το θέμα: «Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά, τον Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργο, τον Περιφερειακό Πυροσβεστικό Διοικητή Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ευρυτανίας Στέργιο Φυσέκη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Φουρνάς Νίκο Οικονόμου και τον Σύλλογο Γυναικών της Δ.Ε. Φουρνάς».