Ο μονόδρομος και η πλατφόρμα του Δήμου

Αρκετές ήταν οι αντιδράσεις, τόσο των πολιτών, όσο και της αντιπολίτευσης ύστερα από τα μέτρα που έλαβε ο Δήμος Καρπενησίου προκειμένου να αποκλείσει το μονόδρομο που βρίσκεται πάνω από το δημοτικό πάρκινγκ Καρπενησίου. Ειδικότερα, ο μονόδρομος αυτός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς δεν υπάρχουν ειδικά προστατευτικά κιγκλιδώματα, ενώ παράλληλα σημειώνονται και συχνές κατολισθήσεις. Ο Δήμος αποφάσισε να απαγορεύσει την κυκλοφορία με την τοποθέτηση κώνων στην άκρη του δρόμου, αλλά και με μία πινακίδα στην οποία επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η στάθμη και η στάθμευση. Φυσικά πολλοί είναι αυτοί που μετακινούν την πινακίδα και περνούν ανενόχλητοι. Η αντιπολίτευση με τη σειρά της σχολίασε το θέμα αναρτώντας την εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας αστειευόμενη το εξής: «και φυσικά το πρόβλημα λύθηκε οριστικά και αμετάκλητα». Αρκετοί ήταν και οι πολίτες που αναφέρθηκαν ότι στο σημείο έχουν βρεθεί σημάδια από θεμέλια οθωμανικού τεμένους για τα οποία οι αρμόδιοι φαίνεται να έχουν αδιαφορήσει.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου

Σχετικά με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου Καρπενησίου, η οποία τέθηκε προ ολίγων ημερών σε εφαρμογή η αντιπολίτευση με άλλη ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε τα εξής: «Ο Δήμος Καρπενησίου έθεσε σε λειτουργεία την συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα. Δέκα χρόνια, την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ο Δήμος Καρπενησίου την είχε στην κατοχή του, όμως την κρατούσε ανενεργή. Τέτοιου είδους τακτικές δεν χρήζουν την ανάγκη πανηγυρισμών».

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα με την ονομασία «Novoville» στην οποία αναφέρεται η αντιπολίτευση θα καταγράφει τα αιτήματα των πολιτών προς το Δήμο Καρπενησίου, συμβάλλοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και στην επίλυση προβλημάτων μεταξύ αυτών και του Δήμου. Παράλληλα οι πολίτες στην εν λόγω εφαρμογή θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν τις απόψεις τους  για ποικίλα θέματα, αλλά και να βοηθούν με τα αιτήματά τους στην καλύτερη οργάνωση των εργασιών του Δήμου όπως π.χ. θέματα καθαριότητας, ηλκετροφωτισμού κ.ά.