‘Στέγη’ για τον Αγώνα Ζωής – Γραφεία σε Καρπενήσι & σπίτι φιλοξενίας σε Αθήνα

2759

Πραγματικότητα θα γίνει σε λίγο καιρό το όνειρο του Συλλόγου Εθελοντών Ευρυτανίας κατά των νεοπλασματικών ασθενειών «Αγώνας Ζωής», να αποκτήσουν την δική τους στέγη.

Ο Σύλλογος με την υποστήριξη των ομογενών Ευρυτάνων της Αμερικής, πρόκειται να έχει την έδρα του στο Καρπενήσι, σε γραφείο που θα στεγάζεται επί της Ζηνοπούλου, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Αλλά τα καλά νέα δεν σταματούν εκεί, μιας και το Νοσοκομείο Καρπενησίου προχώρησε στην παραχώρηση ακινήτου για είκοσι (20) χρόνια στην Αθήνα, στον Σύλλογο «Αγώνας Ζωής».

Στόχος του Συλλόγου είναι το σπίτι να επισκευαστεί, μιας και παρέμεινε ακατοίκητο για πενήντα χρόνια, και να γίνει η στέγη φιλοξενίας συγγενών και ασθενών, που θα χρειάζεται να νοσηλεύονται στην Αθήνα. Την παραχώρηση του διαμερίσματος 5ου ορόφου στον Καρέα, αποφάσισε ομόφωνα ,κατά την τελευταία συνεδρίασή του, το ΔΣ του Νοσοκομείου Καρπενησίου.

Το έργο του Συλλόγου «Αγώνας Ζωής», αν και νεοσύστατος σύλλογος, έχει ήδη αγκαλιαστεί από εθελοντές και φορείς, με αποτέλεσμα να έχει ήδη καταφέρει να υλοποιήσει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δυο πολύ μεγάλους στόχους του.

Για τη διαμόρφωση του σπιτιού φιλοξενίας στην Αθήνα, ο Σύλλογος «Αγώνας Ζωής» πρόκειται να κάνει κάλεσμα για περισσότερους εθελοντές και οικονομική υποστήριξη, προκειμένου το σπίτι να είναι έτοιμο άμεσα και να παρέχεται αυτή την πολύτιμη υπηρεσία σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.