Στα χέρια της αστυνομίας η σπείρα κακοποιών που διέπραττε ληστείες σε Λαμία και Αθήνα

2289

Άλλη μια σπείρα κακοποιών εξαρθρώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Λαμία καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθησαν (3) ημεδαποί – μέλη της σπείρας.

Το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας, κατάφερε να τερματίσει τη δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστειών σε περιοχές της Λαμίας Φθιώτιδας και της Αττικής.

Οι συλληφθέντες είναι ημεδαποί (41 χρονών ο ένας και 51 οι άλλοι δύο), οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση συμμορίας, διάπραξη ληστειών, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα (κατοχή) και κατά περίπτωση για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πλαστογραφία, παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας, κατά τις προπαρασκευαστικές τους ενέργειες, προέβαιναν, κατά περίπτωση, στην φυσική ή και «τεχνολογική» παρακολούθηση των υποψήφιων «στόχων» τους, με την χρήση συσκευών γεωεντοπισμού (gps tracker), τις οποίες είχαν προηγουμένως τοποθετήσει – αποκρύψει στα οχήματα των θυμάτων τους. Επιπλέον κατά τη διάπραξη των ληστειών ενεργούσαν με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση και ρόλους, ανά περίπτωση.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τριών συλληφθέντων, καθώς επίσης σε επιχείρηση που διατηρεί ένας εξ αυτών, αλλά και σε χώρο που εντοπίστηκε σε περιοχή της Αττικής, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριό» τους, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν πολλά αντικείμενα.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.