Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκαν χθες, Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 τα εγκαίνια της έκθεσης σπουδαστικών εργασιών με θέματα χώρου και αειφορικού σχεδιασμού.

Η επιστημονική ημερίδα οργανώθηκε από το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο “Αειφορικός Σχεδιασμός Αρχιτεκτονικού Χώρου” του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Παρουσιάστηκαν εργασίες από συνέργειες του Τμήματος με το Δήμο Καρπενησίου και το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας, το Δήμο Ιστιαίας, το Δήμο Αθηναίων και το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ‘Αντώνης Τρίτσης’. Τμήμα των εργασιών αφορούσε τον αειφορικό σχεδιασμό και χωρικό μετασχηματισμό του κτιρίου που στεγάζεται ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας σε ένα πολυθεματικό χώρο με ανάπτυξη πολλαπλών καινοτόμων εργαστηρίων και δημιουργικής απασχόλησης. Ακολούθησε επιστημονική ημερίδα και παιδικά εργαστήρια.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε η Βουλευτής Ευρυτανίας Θωμαΐς Οικονόμου, η Αντπεριφερειάρχης Δασικής πολιτικής, Κτηνοτροφίας, Χωρικού σχεδιασμού και Προστατευόμενων περιοχών Καλαντζή Κατερίνα, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας Ιουλία Πετροπούλου και η Αντιπρόεδρος Στεφανία Κοκοτίνη.

Μετά την εκδήλωση η κα Καλαντζή δήλωσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στο Σύλλογο Γυναικών για την ιδέα και πρωτοβουλία και φυσικά στο Τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής καθώς και όλους τους φοιτητές που εργάστηκαν για αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα!!»