Κατάμεστη ήταν η αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στις 9 Φεβρουαρίου 2020 του Δήμου Αγράφων σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγράφων, με σκοπό να αναδείξει την ζωντάνια και την ομορφιά των χωριών των Αγράφων με το σύνθημα ‘’Γίνε εθελοντής’’.

Στην εκδήλωση με τίτλο: «Γίνε εθελοντής, γίνε Πρεσβευτής, γνώρισε και συ τα Άγραφα στους φίλους σου», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Οργάνωσης και Προβολής του Δήμου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων οι βασικοί άξονες της εξωστρεφούς πολιτικής που σχεδιάζει ο Δήμος Αγράφων, με κύριο προσανατολισμό την ενεργοποίηση όλων των Αγραφιωτών, αλλά και όσων δηλώνουν φίλοι των Αγράφων, μέσα από την προσφορά και τον εθελοντισμό. Ο Δήμος Αγράφων με σκοπό να επιτύχει τον σκοπό αυτό ενεργοποιεί ειδική αίτηση εγγραφής στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου, όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμπληρώσει ηλεκτρονικά την σχετική αίτηση και να εγγραφεί στο μητρώο εθελοντών του Δήμου Αγράφων. Επιπλέον, κάθε Εθελοντής θα αποκτήσει την «Κάρτα του Εθελοντή» ως μια κίνηση επιβράβευσης και αναγνώρισης της προσφοράς του από το Δήμο, ενώ θα προμηθεύεται και τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό από το Δήμο. Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης  στο λόγο του ανέφερε «Η κοινή δράση μας μπορεί να αποτελέσει κοινό σημείο αναφοράς, ενισχύοντας την κοινωνική αλληλεγγύη και την ευαισθησία των πολιτών», ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι «οι εθελοντές μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά σε σημαντικά κομμάτια της λειτουργίας του Δήμου μας». Ο ίδιος αναφέρθηκε ακόμη στους τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί ο Δήμος Αγράφων με την αξιοποίηση των εθελοντών οι οποίοι είναι οι εξής: Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Πρασίνου και Εργασιών Καθημερινότητας.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Αιδεσιμολογιότατος Πατέρας Δημήτριος Σκόνδρας – Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου, ο Πρόεδρος Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων κ. Θωμάς Νταβαρίνος, ο κ. Βασίλης Κολλημένος, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Κωνσταντίνος Φεργαδιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Καρπενησίου κ. Ιωάννης Σβερώνης, ο τέως Βουλευτής Νομού Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας, η Πολιτευτής Νομού Ευρυτανίας κα. Θωμαΐς Οικονόμου και ο Παρολυμπιονίκης Κολύμβησης κ. Χρήστος Ταμπαξής. Την ευθύνη του συντονισμού της εκδήλωσης είχε η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Αγράφων, κα. Βάλια Τάτση.

Οι αντιδράσεις για το βίντεο – Τι απαντά ο Καρδαμπίκης

Στα πλαίσια προβολής του Δήμου έχει δημιουργηθεί ένα ολιγόλεπτο βίντεο με κάποιες από τις ομορφιές των Αγράφων, το οποίο προβλήθηκε και έχει ξεσηκώσει διαμαρτυρίες από δημότες, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για μεροληψία υπέρ κάποιων περιοχών. Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Καρδαμπίκης, σε ερώτηση του Ευρυτανικού Παλμού επί του θέματος, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα από δεκάδες βιντεάκια που θα δημιουργηθούν και θα αναδεικνύουν όλες τις περιοχές και Τοπικές κοινότητες του Δήμου Αγράφων και τις ομορφιές του τόπου μας ώστε να γίνει γνωστός σε ολόκληρη την Ελλάδα και τον κόσμο. Επίσης, επεσήμανε ότι πρόκειται για μια εντελώς εθελοντική δουλειά που δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στο Δήμο, αλλά θα τον βοηθήσει να κερδίσει την εξωστρέφεια που χρειάζεται, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που τα Άγραφα ακούγονται στην καρδιά της Αθήνας.