H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μαζί με τις καινοτόμες επιχειρήσεις, τους ερευνητικούς φορείς και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας θα συμμετάσχουν δωρεάν στο περίπτερό της στην έκθεση “BEYOND”, που θα πραγματοποιηθεί 24-26/5/2023 στην Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ HELEXPO.

Στο πλαίσιο προώθησης της σύζευξης της έρευνας, της εκπαίδευσης και της επιχειρηματικότητας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει να καλύψει τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων και εκπαιδευτικών φορέων (β/θμιας& γ/θμιας) σε ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας.

Η Διεθνής Έκθεση “BEYOND” αποτελεί μια διεθνή πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών που διερευνούν τον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και τις πολλαπλές ευκαιρίες που δημιουργούνται στον εξελισσόμενο τομέα των τεχνολογιών. Επισημαίνεται ότι μέσα στο τριήμερο λειτουργίας της έκθεσης πραγματοποιούνται περισσότερες από 5.000 “Β2Β” συναντήσεις με τη συμμετοχή προσκεκλημένων από περισσότερες από 30 χώρες, κυρίως από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Η “BEYOND 2023” καλύπτει τέσσερα πεδία:

ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: Θα υπάρχει φυσική παρουσία εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις Τεχνολογικές Ψηφιακές Εφαρμογές. Οι επισκέπτες θα είναι οι πρώτοι που θα έρθουν σε επαφή με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη δημιουργία ψηφιακών εργαλείων για τη μετάβαση στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, υιοθετώντας πρακτικές που διαφοροποιούν τα επιχειρηματικά μοντέλα και τις διαδικασίες παραγωγής τους.

STARTUPS: Οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν και θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές τους σε επενδυτές και εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων που θα τους επιτρέψουν να αναπτυχθούν γρήγορα.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ: Η συμμετοχή Ερευνητικών Κέντρων και Πανεπιστημίων έχει ως αποστολή τον σχεδιασμό και τον συντονισμό της εφαρμογής της Έρευνας, στην Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία.

ΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: Το πλούσιο πρόγραμμα εργαστηρίων, με βασικούς ομιλητές, ιδρυτές πρωτοπόρων ψηφιακών εταιρειών και εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου, θα συγκεντρώσει τους οραματιστές του σήμερα για να συζητήσουν τα βασικά ζητήματα που επηρεάζουν τη σύγχρονη βιομηχανία όπως είναι οι έξυπνες λύσεις, η βιώσιμη τεχνολογία, η ανατρεπτική τεχνολογία και ένα συμπεριληπτικό μέλλον.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι σήμερα Τετάρτη 10/5/2023 στο email: beyond@pste.gov.gr και στο τηλ.: 2231352602.