Στη Έκθεση «FOOD & LIFE 2018» στο Μόναχο προσκαλεί η Περιφέρεια τις επιχειρήσεις

4241

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην έκθεση παραδοσιακών τροφίμων και ποτών «FOOD & LIFE», που θα διεξαχθεί στο Μόναχο Γερμανίας από 28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο Messe Munchen.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε επιχειρήσεις τροφίμων, ποτών, βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων, που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και επιθυμούν να λάβουν μέρος ως εκθέτες στο περίπτερό της. Η έκθεση FOOD & LIFE αποτελεί τη μεγαλύτερη καταναλωτική έκθεση τροφίμων και ποτών της Βαυαρίας, στην οποία λαμβάνουν μέρος παραγωγοί και εταιρείες με βιολογικά και gourmet προϊόντα, μη βιομηχανοποιημένα και μη μεταλλαγμένα. Απευθύνεται κατά κύριο λόγο στον τελικό καταναλωτή, αλλά και σε εμπορικές εταιρείες χονδρικής, μικρές αλυσίδες, εστιατόρια, delicatessen κ.α.

Οι κατηγορίες των προϊόντων που προσφέρονται προς πώληση είναι οι εξής: προϊόντα ελαιολάδου, μελισσοκομικά, delicatessen, μπαχαρικά, βότανα, ξηροί καρποί , αλλαντικά, γαλακτοκομικά, ποτά, οίνος χυμοί, μεταλλικό νερό, φυσικά φαρμακευτικά κ.α.. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι παραγωγοί και οι εταιρίες που συμμετέχουν μπορούν να πωλούν απ’ ευθείας τα προϊόντα τους στους επισκέπτες, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα για σύναψη εμπορικών συμφωνιών με αγοραστές του εξωτερικού. Η

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καλύπτει το 80% του συνολικού κόστους, το οποίο περιλαμβάνει τη συμμετοχή στην έκθεση, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του περιπτέρου, την αποστολή εμπορευμάτων στο Μόναχο (1 ευρω παλέτα ξηρού φορτίου ανά εκθέτη) και extra αποθηκευτικό χώρο container 20’ ξηρό φορτίο εξωτερικά της αίθουσας. Η οικονομική συμμετοχή για κάθε εταιρεία – παραγωγό ανέρχεται στα €450(πλέον ΦΠΑ). Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων παραγωγών και επιχειρήσεων στο περίπτερο της Περιφέρειας προϋποθέτει την παρουσία εκπροσώπου καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τα έξοδα μετάβασης και διαμονής των εκπροσώπων βαρύνουν την ίδια την επιχείρηση.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο, και όχι αργότερα από τις 31 Αυγούστου 2018, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (αποστολή στο e-mail: siozou.e@evia.pste.gov.gr ή στο fax: 2221036055). Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Εντεταλμένου Συμβούλου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, (Υπεύθυνη: Ελευθερία Σιώζου, Τ. 2221353594).