Στις 16 Ιουλίου η συνάντηση που διοργανώνει ο Δήμος Αγράφων για τα Αιολικά Πάρκα

4821

Μετά το μεγάλο κίνημα αντίδρασης για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Άγραφα, ο Δήμαρχος Αγράφων, Θεόδωρος Μπαμπαλής, πρότεινε την πραγματοποίηση Ημερίδας ενημέρωσης στα Άγραφα για το συγκεκριμένο θέμα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων, ομόφωνα ενέκρινε την πραγματοποίηση της ημερίδας με θέμα «Διοργάνωση ημερίδας για την εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στη Δημοτική Ενότητα Αγράφων», στην κεντρική πλατεία των Αγράφων, στις 16 Ιουλίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 το μεσημέρι. Επίσης ενέκρινε την δαπάνη και την διάθεση πίστωσης του προϋπολογισμού έτους 2018. Το ποσό που απαιτείται για την πραγματοποίηση της ημερίδας και αφορά τόσο την διοργάνωση της, όσο και την φιλοξενία των επισήμων ανέρχεται στο ποσό των 1.843,09 ευρώ.
Η δημοτική αρχή πρότεινε την διοργάνωση ημερίδας, ώστε να γίνει ενημέρωση και συνάντηση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και υπηρεσίες, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής σχετικά με τις επιπτώσεις, τις συνέπειες ή τα οφέλη που θα προκύψουν από την επικείμενη εγκατάσταση των Αιολικών Πάρκων στη Δημοτική Ενότητα Αγράφων. Θα προσκληθούν να συμμετέχουν θεσμικοί φορείς της πολιτείας, ως εξής:
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Εταιρεία Αιολικής Ενέργειας)
Όπως επίσης, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, φορείς της περιοχής, συλλογικότητες, κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων.