Με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού και στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάση Κοντογιώργη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα όπου συζήτησαν σημαντικά θέματα που αφορούν το Δήμο, όπως η μείωση ΦΠΑ για όλες τις επιχειρήσεις και τους δημότες Αγράφων, αλλά και την πρόσληψη επιστημόνων.

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:

«Συγκεκριμένα έθεσα στον Γενικό Γραμματέα το θέμα της πρόσληψης Νέων Επιστημόνων για πέντε χρόνια, επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ όπως γίνεται σήμερα με τις προσλήψεις ατόμων ηλικίας 55 έως 67.

Το ίδιο θέμα είχα θέσει στην Σύσκεψη στο Μαξίμου και στον Πρωθυπουργό, ο οποίος θεώρησε πολύ ενδιαφέρουσα αυτή την πρόταση και σήμερα συζητήσαμε την εξέλιξη της.

Επίσης ζήτησα από τον Γενικό Γραμματέα, να υπάρξει μόνιμη εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ στα Άγραφα, κάτι αντίστοιχο με αυτό των νησιών του Αιγαίου αφού ο Δήμος Αγράφων είναι ο γηραιότερος και ίσως ο φτωχότερος Δήμος της Ελλάδας. Οπότε η φορολογική ελάφρυνση θα δώσει σημαντική ανάσα στην τοπική οικονομία αλλά και στους μόνιμους κατοίκους που είναι εγκατεστημένοι στα Άγραφα. Σίγουρα αυτές οι ρυθμίσεις θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία, θα στηριχθούν οι υπάρχουσες επιχειρήσεις, θα υπάρξει ενδιαφέρον για νέες επιχειρήσεις κ έτσι το Κράτος με την επανεκκίνηση της οικονομικής ζωής του τόπου μας, θα έχει αύξηση των εσόδων του κ τα Άγραφα θα ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία κ την πεποίθηση ότι κάποιος “ακούει” τα προβλήματά του. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν.»