Στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Ευρυτανίας παραχωρήθηκε αίθουσα του Καφαντάρειου Ιδρύματος

1505

Θετικά γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αγράφων για τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης αίθουσας του Καφαντάρειου Ιδρύματος της Κοινότητας Ανατολικής Φραγκίστας στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Ευρυτανίας, με σκοπό τη δημιουργία έδρας του Συλλόγου για την κάλυψη των αναγκών και των δράσεών του. Η διάρκεια της παραχώρησης θα έχει ισχύ δύο (2) ετών.

Η εκπρόσωπος της Τ.Κ. Ανατολικής Φραγκίστας τόνισε τη διαφωνία της για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης αίθουσας καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Το ίδρυμα Καφαντάρη λειτουργεί ως μουσείο ως εκ τούτου δεν αρμόζει και δεν ενδείκνυται για έδρα αθλητικού σωματείου». Από τη μεριά της η Δημοτική Αρχή ανέφερε τα εξής: «Ως Δημοτική αρχή πιστεύουμε πως πρέπει να είμαστε υποστηρικτικοί απέναντι σε κάθε σύλλογο που σκοπό έχει την ανάπτυξη κοινωφελών δράσεων και την προώθηση και ανάδειξη σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος και ειδικά για τον αθλητικό όμιλο την ανάπτυξη στην περιοχή μας νέων αθλημάτων που και θα ωφελήσουν τους νέους και θα προσελκύσουν κόσμο από όλη την Ελλάδα και εν τέλει στη διαμόρφωση του αθλητικού ιδεώδους. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για χρήση μέσα στο μουσείο και δεν πρέπει να διαταραχτεί η λειτουργιά αυτή προτείνω ο χώρος να χρησιμοποιείται μόνο για χρήση γραφείου και διεκπεραίωση μόνο διοικητικών αναγκών και σε καμία περίπτωση ως χώρος εναπόθεσης υλικών του συλλόγου».

Οι όροι

Δεν επιτρέπεται η αλλαγή της μορφής χρήσης χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του Δήμου Αγράφων. Ο σύλλογος δε θα προβεί σε ουσιώδεις μεταβολές της μορφής του ακινήτου, από τις οποίες μπορεί να θιγεί η στατικότητα και η αντοχή του κτιρίου, όπως επίσης και σε αλλαγές στη διακόσμηση εντός και εκτός του γραφείου. Οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκληθεί από τροποποιήσεις βαρύνει τον αθλητικό σύλλογο. Μετά τη λήξη της παραχώρησης, με οποιονδήποτε τρόπο και αν γίνει αυτή, ο σύλλογος υποχρεούται να αποχωρήσει από το ακίνητο και να το παραδώσει στην ίδια ακριβώς κατάσταση με αυτήν που το παρέλαβε. Ο σύλλογος είναι υποχρεωμένος να κάνει καλή χρήση του παραχωρούμενου ακινήτου, να μην προξενεί ζημίες σ’ αυτό και να επισκευάζει όσες προξενούνται από ενέργεια των μελών του. Η πρόσβαση στο δημοτικό ακίνητο για τη χρήση της παραχωρούμενης αίθουσας και η ασφάλεια των παρευρισκόμενων να αποτελεί την αποκλειστική ευθύνη του Συλλόγου. Ο Εκπρόσωπος της Τ.Κ. δικαιούται να έχει πρόσβαση στο κτίριο, να ελέγχει την ορθή τήρηση των όρων παραχώρησης. Σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη χρησιμοποίησης της αίθουσας από την κοινότητα Ανατολικής Φραγκίστας το κτίριο να επιστραφεί άμεσα στην Κοινότητα χωρίς κανένα αντίτιμο. Οποιαδήποτε τροποποίηση των όρων της παρούσης παραχώρησης μπορεί να γίνει μόνο με νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.