To Αγρίνιο απέκτησε το πιο σύγχρονο γυμνάσιο στην Ελλάδα.

Εγκαινιάστηκε στην πόλη του Αγρινίου το 7ο Γυμνάσιο, το οποίο αποτελούσε αίτημα γονέων και εκπαιδευτικών, εδώ και πολλά χρόνια. 

Το νέο γυμνάσιο βρίσκεται στη συμβολή οδών Χρ. Κυριλή και Γεωργ. Παπανδρέου ενώ η μετεγκατάσταση αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, πριν τα Χριστούγεννα.

Το κτίριο, προϋπολογισμού 3.030.303 € από το πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», κατασκευάστηκε στην περιοχή πλησίον του ρέματος Λυκοραχίτη

Το συγκεκριμένο σχολείο περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, γήπεδα άθλησης, ράμπες εισόδου, θέσεις στάθμευσης και χώρους πρασίνου. Επιπρόσθετα,  εξωτερική σκάλα και ράμπα για την άνοδο στον Α’ όροφο της οικοδομής ενώ στην είσοδο ειδικές ράμπες για ΑμεΑ.

 «Δεν υπάρχει ομορφότερη στιγμή για έναν Δήμαρχο από τα εγκαίνια ενός μεγάλου έργου. Τα εγκαίνια του πιο σύγχρονου σχολείου στην χώρα είναι μια σπουδαία στιγμή για το Αγρίνιο. Ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο που αποτελούσε όνειρο δεκαετιών για την εκπαιδευτική κοινότητα. Με σχέδιο, πρόγραμμα κυρίως όμως με την βούληση όλων έγινε πράξη. Με υπερηφάνεια παραδίδουμε στα παιδιά μας ένα σχολείο πρότυπο» ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος, Γιώργος Παπαναστασίου. 

(Πηγή: lifo.gr/Με πληροφορίες από agrinionews.gr)