Ο Ευρυτάνας μουσικός Μάρκος Κώτσιας βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λαμίας, δίνοντας ρεσιτάλ ερμηνείας ως πιανίστας της παράστασης “ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ” του David Greig. Η παράσταση στο θέατρο της πρωτεύουσας της Περιφέρειας Στερεάς ήταν μόνο ένας από τους σταθμούς της συνεργασίας της παράστασης με πολλά από τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της χώρας.

Στην παράσταση συμμετείχαν επίσης η χορωδία του Δημοτικό Ωδείο Λαμίας σε προετοιμασία και διέυθυνση της Λιλής Βαρακλιώτη, η πιανίστρια Ελένη Οικονόμου, με την υποστήριξη του διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και γνωστό ηθοποιό Νίκο Ορφανό.

Το έργο που είναι παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είναι σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου, με πρωταγωνιστές τους Αγλαϊα Παππά και Φοίβο Παπακώστα και πραγματεύεται τις συνέπειες από την άνοδο της ακροδεξιάς, του νεοφασισμού και της ξενοφοβίας. Η παράσταση θα ταξιδέψει επίσης στα ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας,  Ιωαννίνων, Κοζάνης, Σερρών, Κρήτης, Καλαμάτας, Αγρινίου, το Θεσσαλικό Θέατρο και τη Ferodo Bridges.