Στο Καρπενήσι η δράση της Hopegenesis

2748

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου παρουσιάστηκε από στελέχη της Hopegenesis και της Εταιρείας Γιώτης Α.Ε. όλη η δράση που αφορά 35 χωριά του Δήμου Καρπενησίου παρευρέθηκε η κα Γεωργία Γκαρίλα εκ μέρους του Δήμου Καρπενησίου. Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του προγράμματος.

Η Hopegenesis είναι μια ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που δημιουργήθηκε με στόχο να συμβάλλει στην αναβίωση, την ανάπτυξη, τη σταδιακή εξέλιξη και αύξηση του ελληνικού πληθυσμού σε μικρές νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές, όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων και θανάτων. Η Hopegenesis μεριμνά αναλαμβάνοντας συντονιστικό ρόλο μεταξύ της εκάστοτε ενδιαφερόμενης/ωφελούμενης και του γιατρού που η Hopegenesis υποδεικνύει ώστε να εξασφαλιστεί η παροχή ολοκληρωμένης ιατρικής φροντίδας μεσω των συνέργαζόμενων ιατρών, διαγνωστικών κέντρων, ιδιωτικών και δημόσιων μαιευτηρίων προς γυναίκες και συγκεκριμένα ώστε α) να εξασφαλιστεί πλήρης και δωρεάν ιατρική φροντίδα σε γυναίκες που είτε επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, είτε κυοφορούν ήδη και κατοικούν σε απομακρυσμένες νησιωτικές ή ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας και β) να βοηθήσει στην αύξηση του πληθυσμού της Ελλάδας, καθώς υπάρχπουν στατιστικά στοιχεία που φανερώνουν την αισθητή μείωσή του τα τελευταία 50 χρόνια.

Η Hopegenesis δραστηριοποιείται ήδη σε 28 νησιά της ΕΛλάδας στα οποία μεριμνά ώστε να εξασφαλιστεί εξ’ ολοκλήρου όλο το κόστος του τοκετού, της παρακολούθησης και της γέννησης των παιδιών των συγκεκριμένων περιοχών. Ειδικότερα, οποιαδήποτε γυναίκα, μόνιμη κάτοικος από τις συγκεκριμένες “υιοθετημένες” περιοχές μείνει έγκυος, ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων, θα έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί στη Hopegenesis είτε απευθείας είτε μέσω του Δήμου μας, η οποία θα μεριμνήσει από την πρώτη μέρα της εγκυμοσύνης της να εξασφαλιστούν όλα τα έξοδα της εγκυμοσύνης.

Το πρόγραμμα λοιπόν αναφέρεται σε εξετάσεις κατά  τη διάρκεια της κύησης, ιατρική παρακολούθηση της ενδιαφερομένης, έξοδα μεταφοράς εν όψει εξετάσεων και ιατρικών επισκέψεων στην Αθήνα ή σε περιοχή κοντά στην περιοχή μόνιμης κατοικίας τους στην οποία δρα η ιατρική ομάδα της Hopegenesis και του συνοδού της και επιστροφή τους, προγραμματισμένος τοκετός χωρίς κανένα κόστος, διαμονή λόγω τοκετού για τις γυναίκες αλλά και το συνοδό τους και επιστροφή στο σπίτι με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Ο Δήμος Καρπενησίου είναι ήδη ενταγμένος στο πρόγραμμα της Hopegenesis.