Στο Κεφαλόβρυσο φέτος το καλοκαιρινό φεστιβάλ της ΚΝΕ

1723

Πλούσιο πρόγραμμα με ομιλίες και καλλιτεχνικά δρόμενα

Για δυο ημέρες από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου 2019, η πόλη του Καρπενησίου θα φιλοξενήσει την κατασκήνωση της ΚΝΕ, για παιδιά μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και Γυμνασίου, η οποία θα εγκατασταθεί στην περιοχή του Κεφαλόβρυσου. Η διοργάνωση θα έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμος Καρπενησίου Ελλάδας που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε ο χώρος του Κεφαλοβρύσου να είναι ο κατάλληλος για να φιλοξενήσει τους συμμετέχοντες του 28ου Αντιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ. Το πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, συναυλιών και εκδηλώσεων του φεστιβάλ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: τουρνουά  μπάσκετ 3on3 και τουρνουά βόλεϋ, πεζοπορία και άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις με αναφορές σε αντίστοιχα τα δύο σημαντικότερα ιστορικά θέματα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή. Το πρώτο είναι η ιστορική μάχη του Κεφαλόβρυσου με θέμα:  «Ο ρόλος της Επανάστασης του 1821 στην ανάπτυξη του καπιταλισμού στην Ελλάδα μέσα από τις σελίδες του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (1918 – 1949)», κατά την οποία θα μιλήσει ο Αναστάσης Γκίκας, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Η δεύτερη εκδήλωση θα έχει θέμα «Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ (1918 – 1949): Εφόδιο στις καθημερινές μάχες των νέων κομμουνιστών. Μαθαίνουμε την Ιστορία μας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», στην οποία θα μιλήσουν ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Αρης Πλωμαρίτης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ.

Στο φεστιβάλ αναμένονται οι παρουσίες εκπροσώπων των Κομμουνιστών της Ισπανίας, ενώ κατά τη διάρκεια των δύο ημερών θα γίνει προβολή βίντεο για τη Μάχη του Καρπενησίου και βράβευση μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που πήραν μέρος στην επιχείρηση, καθώς και αφιέρωμα στα τραγούδια της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας από το συγκρότημα της ΚΝΕ. Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα πραγματοποιήσουν τη δεύτερη ημέρα επίσκεψη στο Μουσείο Κορυσχάδων, στο χώρο που φιλοξένησε το Εθνικό Συμβούλιο της Πολιτικής Επιτροπής για την Εθνική Απελευθέρωση τον Μάη του 1944.

 Στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί συναυλία – αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με την Ρίτα Αντωνοπούλου και θα ακολουθήσει παρουσιάση παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου και μεταμεσονύκτιο λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα της ΟΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.