«Aσθενοφόρο σε 24ωρη βάση», λένε οι κάτοικοι

Η αναγκαιότητα ύπαρξης ασθενοφόρου σε 24ωρη βάση καθώς και επαρκούς στελέχωσης στο Κέντρο Υγείας Χαλκιόπουλων αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά μετά κι από περιστατικό που συνέβη το περασμένο βράδυ.

Άνθρωπος που υπέστη αλλεργικό σοκ στους Αμοριανούς σώθηκε επειδή το ασθενοφόρο έκανε τα αδύνατα δυνατά για να φτάσει έγκαιρα στο σημείο με γιατρό και την ένεση που χρειαζόταν. «Εάν δεν υπήρχε βάρδια, δεν ξέρουμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα», τονίζει σε ανάρτησή του στην ομάδα του Facebook «Ορεινός Βάλτος» ο Φάνης Μαργαρίτης.

Αναλυτικά:

«Εκλήθη το ασθενοφόρο για περιστατικό με αλλεργικό σοκ στους Αμοριανούς. Το ασθενοφόρο “πέταξε” στην κυριολεξία και έφθασε στο σημείο με γιατρό, έγινε ένεση επί τόπου κ όλα καλά.

Βοήθησε και η Ελληνική Αστυνομία για το άνοιγμα του δρόμου. Αυτό που ζητάμε, αυτό που φωνάζουμε, αυτό που πρέπει να γίνει. Ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση στο Κέντρο Υγείας Χαλκιοπουλων. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται προσλήψεις και προσωπικό. Ξέρουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν γι’ αυτό, αλλά πρέπει να βοηθήσει η πολιτεία, η μόνη ΥΠΕΥΘΥΝΗ.

Σήμερα (σ.σ.: χθες), ένας νέος άνθρωπος σώθηκε από αυτό το γεγονός. Εάν δεν υπήρχε βάρδια, δεν ξέρουμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα».

Πηγή:agrinionews.gr