Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου στο Βελούχι επισκέφτηκε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας Άρη Τασιό, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022, που αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού.

Η ίδια αναφέρθηκε στην αύξηση του τουρισμού και τον χειμώνα, καθώς αποτελεί βασική επιδίωξη της Κυβέρνησης η αξιοποίηση των κορυφαίων χειμερινών προορισμών μεταξύ των οποίων είναι και η Ευρυτανία. Παράλληλα τόνισε η υφυπουργός, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν έργα σε όλη την επικράτεια ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης για την αξιοποίηση και την αναβάθμιση των χειμερινών προορισμών, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει στο εξωτερικό και καμπάνια για την αύξηση της τουριστικής κίνησης και τον χειμώνα με τίτλο «Greece does have a winter», ώστε οι άνθρωποι το εξωτερικού, αλλά και αρκετοί συμπολίτες να γνωρίσουν και να επισκεφτούν τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, όπως αυτό του Καρπενησίου, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα και σε εξοπλισμό χιονοδρομικά της Ελλάδος, όπως ανέφερε.

Η δήλωση της Σοφίας Ζαχαράκη

«Επανερχόμαστε στα χιονοδρομικά μετά από δύο χρόνια. Νομίζω ότι όλοι το χαίρονται αυτό, όπως σήμερα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού, εδώ στο χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου, το οποίο λειτουργεί με νέα διοίκηση και με πάρα πολλά όνειρα και προοπτικές. Να θυμίσουμε ότι ήδη έχουν γίνει εκτεταμένα έργα αναβάθμισης από την Περιφέρεια. Έχουμε τον ταινιοδιάδρομο άρα για μια οικογένεια που θέλει να ξεκινήσει εδώ θα βρει τις ιδανικές συνθήκες. Αυτό που είναι ελπιδοφόρο είναι το μήνυμα που έρχεται από όλη την Ελλάδα με τις πολύ υψηλές αφίξεις στα χιονοδρομικά κέντρα. […]. Το πολύ σημαντικό είναι ότι έχουμε μπροστά μας έργα υποδομών, τα οποία θα καλυφθούν και από το ταμείο ανάκαμψης με ένα πρόγραμμα πάνω από 50 εκατ. το οποίο θα καλύψει την αναβάθμιση τεσσάρων χιονοδρομικών, ορεινών καταφυγίων και μονοπατιών, έτσι ώστε αυτή η εμπειρία που έχει κάποιος πηγαίνοντας σε ένα χιονοδρομικό να την έχει και 12 μήνες το χρόνο. Να απολαμβάνει και εναλλακτικές δραστηριότητες. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Υπουργείο Τουρισμού τρέχει στην καμπάνια για το χειμερινό τουρισμό η οποία λέγεται «Greece does have a winter», διότι η Ελλάδα πράγματι έχει χειμώνα και είναι το σύνθημα για τους επόμενους τέσσερις μήνες και στο εξωτερικό για να θυμίσουμε στους συμπολίτες μας ότι τα χιονοδρομικά μας έχουν ανοίξει, αλλά και για να κάνουν όλες τις λοιπές δραστηριότητες».

Δήλωση Άρη Τασιού

«Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού σήμερα και υποδεχόμαστε την υφυπουργό Τουρισμού και συμπατριώτισσά μας Σοφία Ζαχαράκη μαζί με αρκετές φίλες και φίλους που έχουν έρθει να απολαύσουν το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου. Όλα τα χιονοδρομικά κέντρα στη χώρα έχουν ανοίξει και λειτουργούν. Το μήνυμα για την ημέρα αυτή είναι οι φίλες και οι φίλοι να επισκεφτούν τα χιονοδρομικά κέντρα, να έρθουν στο χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου, στην καρδιά της Ελλάδος, το οποίο έχει αναβαθμιστεί και συνεχώς αναβαθμίζεται. Καλή χειμερινή σεζόν που έχει ξεκινήσει με το δεξί, παρά τις δυσκολίες, να τηρούμε τα μέτρα, να απολαύσουμε τον ορεινό τουρισμό, τον εναλλακτικό τουρισμό και το χιόνι. Μέσα από τις συνεργασίες πετυχαίνουμε αποτελέσματα. Το πλάνο της Περιφέρειας για το χιονοδρομικό είναι γνωστό. Ήδη έχουν γίνει αρκετές επενδύσεις. Οι αναβατήρες έχουν ήδη αναβαθμιστεί πλήρως και ο ταινιοδιάδρομος που έχει εγκατασταθεί καθιστούν το Καρπενήσι  ένα σπουδαίο προορισμό ειδικά για νέους χιονοδρόμους. Το έργο της τεχνητής χιόνωσης βρίσκεται στο στάδιο της τελικής αδειοδότησης, συνεπώς θα είμαστε σύντομα ένα από τα πιο αναβαθμισμένα χιονοδρομικά της πατρίδας μας.»