Πλήθος επισκεπτών αναμένεται να βρεθεί στο Καρπενήσι το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, καθώς φέτος η επέτειος του «ΟΧΙ» πέφτει ημέρα Παρασκευή, προσθέτοντας μια ακόμη αργία στο ημερολόγιο του 2022. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν το τριήμερο αυτό ως μια απόδραση από την καθημερινότητα και για το λόγο αυτό προβλέπεται ότι θα επισκεφτούν πολλές ορεινές περιοχές μιας και ο χειμωνιάτικος καιρός το επιβάλλει.

Η Αθήνα όπως όλα δείχνουν θα αδειάσει, διότι πολλοί είναι οι πολίτες που έχουν προβεί σε προκρατήσεις σε καταλύματα Airbnb, σε ξενοδοχεία, αλλά και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, όσο για τη Θεσσαλονίκη πολλοί θα αξιοποιήσουν και την αργία της 26ης Οκτωβρίου της γιορτής του Πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.

Στο Καρπενήσι σύμφωνα με τους ξενοδόχους η πληρότητα θα αγγίξει το 90%, ενώ σύμφωνα με την εφημερία ΤΑ ΝΕΑ ο προορισμός που αναμένεται να αγγίξει την πληρότητα του 100% είναι η Δημητσάνα. Άλλοι χειμερινοί προορισμοί, που βρίσκονται ανάμεσα στις επιλογές των πολιτών για τις ημέρες αυτές είναι τα Καλάβρυτα, η Καλαμπάκα, η Καστοριά και τα Ιωάννινα που είναι κοντά στο 100% και δεν θα αποκλείεται να το αγγίξουν κιόλας τις επόμενες ημέρες, σε αντίθεση με την Αράχωβα που η πληρότητά της αγγίζει το 81%. Αναφορικά με τον καιρό το Σαββατοκύριακο του τριημέρου αυτού τα προγνωστικά δείχνουν ότι θα είναι σχετικά αίθριος, με το θερμόμετρο να φτάνει στην Αθήνα τους 20 βαθμούς κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα το κρύο δε θα είναι έντονο, με πιθανές λίγες βροχοπτώσεις.