Μεγάλες ζημιές προκάλεσε σε επιχειρήσεις της περιοχής η κακοκαιρία που έπληξε τις πρωινές ώρες το Αγρίνιο. Στα όρια του χωριού στη Στράτο “έσπασε” ρέμα με αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε επιχειρήσεις και σπίτια. Από το ανεξέλεγκτο ρέμα πλημμύρισε επιχείρηση επί της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων.

Επιχειρούν άλλωστε στο σημείο οχήματα της Πυροσβεστικής με τέσσερα οχήματα για την άντληση των υδάτων ενώ συνδράμουν και τρακτέρ. Επί τόπου βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης και ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου. Aπό την υπερχείλιση του ρέματος – μήκους 5-7 χιλιομέτρων- που ξεκινά από την Κεχρινιά και καταλήγει στη Στράτο πλημμύρισαν τρεις τουλάχιστον κατοικίες και ακόμη δύο επιχειρήσεις και προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες (ελιές, καπνά κ.α.) της περιοχής Στράτου και Λεπενούς.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου συγκάλεσε εκτάκτως το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να κατατεθεί αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρόντες ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, Ευστράτιος Πετράκης, ο Αντιδήμαρχος Β.Φωτάκης, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου: «λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα σε κατοικίες, επιχειρήσεις, δρόμους και εγκαταστάσεις μεγάλης έκτασης και σοβαρότητας. Πρέπει άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Στράτου». (πηγή: Agriniopress.gr)