Στο δρόμο 40 εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε όλη τη χώρα η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, καθώς και οι κυρώσεις που θα επιβληθούν στους αρνητές του εμβολίου. Όλο και μεγαλύτερη πίεση ασκεί από την πλευρά της η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα περιορίζοντας σε σημαντικό βαθμό τις δραστηριότητες των ανεμβολίαστων.

Ειδικότερα, από 13 Σεπτεμβρίου όσοι δεν έχουν πραγματοποιήσει το εμβόλιο κατά του ιού δεν θα έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται σε κλειστούς χώρους, όπως χώροι εστίασης και διασκέδασης, κινηματογράφους και θέατρα αν δεν έχουν πραγματοποιήσει rapidτεστ σε ιδιωτικό φορέα με κόστος 10 ευρώ. Παράλληλα σε διαθεσιμότητα θα τεθούν από 1η Σεπτεμβρίου όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν εμβολιαστεί και εργάζονται σε δομές υγείας. Τα μέτρα αυτά οδηγούν πολλούς πολίτες σε διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίες που πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα 30 Αυγούστου.

Στο Καρπενήσι ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα από πολίτες του Καρπενησίου με σύνθημα ‘’ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ’’ ξεκινώντας από τη περιοχή Νεράιδα, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονταν δύο ιατροί, αλλά και προσωπικό του νοσοκομείου Καρπενησίου. Από τους 210 συνολικά εργαζόμενους σε ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου οι 40 δε δέχονται τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και βγαίνουν από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου σε αναστολή. Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα  νοσοκομεία θα είναι αρκετά, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι κινήσεις της Κυβέρνησης, για την κάλυψη των κενών θέσεων που δημιουργούνται.