Στη συγκρότηση τεσσάρων (4) Επιτροπών προέβη ο Δήμος Καρπενησίου, για την καλύτερη διευθέτηση των θεμάτων που απασχολούν το Δήμο.
Οι Επιτροπές αυτές είναι οι εξής:

  1. Επιτροπή για την κατάρτιση του Μητρώου Αρρένων έτους2022, 2.Επιτροπή για τη διενέργεια δημοπρασιών για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων κινητών και ακινήτων για το έτος 2022, 3. Επιτροπή καθορισμού τιμήματος για την εκποίηση ακινήτων του Δήμου, για το έτος 2022 και 4. Επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών για το έτος 2022.
    Επιτροπή για την κατάρτιση του Μητρώου Αρρένων έτους 2022
    Η συγκεκριμένη Επιτροπή απασχολείται με την κατάρτιση των ετησίων Μητρώων Αρένων έτους 2022, ήτοι των γεννηθέντων αρένων το έτος 2021. Αυτή απαρτίζεται:1) Από το Δήμαρχο ή τον νόμιμο αναπληρωτή του ως Πρόεδρο.2) Την Αρμόδιο Υπάλληλο για τα Μητρώα Αρένων Σπυριδούλα Καλύβα ως μέλος.3) Τους Ληξιάρχους των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Καρπενησίου ως μέλη, ήτοι Δ.Ε. Καρπενησίου -Κωνσταντούλα Βλάχου, Δ.Ε. Δομνίστας- Ζωή Χαραλαμποπούλου, Δ.Ε. Κτημενίων-Γεωργία Στεφανή, Δ.Ε.Ποταμιάς –Μαρία Κατή, Δ.Ε. Προυσού- Κωνσταντούλα Βλάχου και Δ.Ε.Φουρνάς- Γεωργία Στεφανή. Η Επιτροπή συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα που συνέρχεται με μέριμνα του Προέδρου κάθε χρόνο στο πρώτο δίμηνο του έτους και οι αποφάσεις λαμβάνονται ομόφωνα, τυχόν δε διαφωνία αναφέρεται σε πρακτικό.
    Επιτροπή για τη διενέργεια δημοπρασιών
    Η Επιτροπή αυτή είναι υπεύθυνη για τη διενέργεια δημοπρασιών για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων. Αποτελείται από τους:
    ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
  2. Σουλιώτη Νικόλαο Δήμαρχο (Πρόεδρος), 2. Κεραμάρη Δημήτριο(Αντιδήμαρχος) 3.Μαντζιούτα Ιωάννη (Δημοτικός Σύμβουλος).
    ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
  3. Γενιτσαρόπουλο Χρήστος(Αντιδήμαρχος) 2. Κονιαβίτη Ευδοξία (αντιδήμαρχος) 3. Κακαβά Χρήστο (Δημοτικός Σύμβουλος).

Επιτροπή καθορισμού τιμήματος για την εκποίηση ακινήτων του Δήμου έτους 2022
Αρμοδιότητα της συγκεκριμένης Επιτροπής είναι να καθορίζει το τίμημα, για την εκποίηση ακινήτων, για το έτος 2022. Αυτή συγκροτείται με απόφαση του Δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη και αποτελείται από: ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ 1)Κουτρομάνος Ταξιάρχης 2)Καρβέλης Γεώργιος. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: 1)Βονόρτας Δημήτριος και 2) Ίβρος Ιωάννης.

Επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών
Η επιτροπή συγκροτείται τον Ιανουάριο κάθε χρόνου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και αποτελείται από δύο δημοτικούς συμβούλους και ένα φορολογούμενο δημότη, ο οποίος επιλέγεται με τον αναπληρωτή του από τον κατάλογο των φορολογούμενων.
Η Επιτροπή συμβιβαστικής επιλύσεως των φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων συνίσταται σε κάθε Δήμο για τη βεβαίωση ή αναγνώριση φορολογικής απαλλαγής ή μειώσεως οποιουδήποτε αυτοτελούς φόρου, τέλους, δικαιώματος, εισφοράς, αντιτίμου προσωπικής εργασίας και προστίμου μεταξύ Δήμου και φορολογουμένων.
Αυτή θα αποτελείται από τους: 1. κ. Γενιτσαρόπουλο Χρήστο (αντιδήμαρχος), ως πρόεδρο, με αναπληρωτή τον αντιδήμαρχο κ. Κεραμάρη Δημήτριο

  1. κ. Γιαννιώτη Δημήτριο (δημοτικός σύμβουλος), ως μέλος, με αναπληρωτή το δημοτικό σύμβουλο κ.Γιαννιώτη Στέφανο.
  2. κ. Τσιλίκα Βασίλειο, φορολογούμενο δημότη, ως μέλος, με αναπληρωτή τον κ. Κακαβά Δημήτριο.
    Γραμματέας της επιτροπής ορίζεται η υπάλληλος του Δήμου Κατή Μαρία κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, με αναπληρώτρια την υπάλληλο Γιαννοπούλου Αμαλία, Κλάδου ΔΕ Διοικητικού.