Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης στο υπουργείο, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα εκτελούμενα ή σχεδιαζόμενα έργα και δράσεις, τα οποία χρήζουν χρηματοδότησης.

Τα κύρια ζητήματα, που έθεσε ο Περιφερειάρχης στον Υπουργό, είναι τα εξής:

  • Σύμφωνα με τον Υπουργό, αναμένεται άμεσα, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εσωτερικών, η έκδοση πρόσκλησης για την χρηματοδότηση έργων οδικής ασφάλειας, από το Ταμείο Ανάκαμψης.
  • Ο Αν. Υπουργός γνωστοποίησε ότι έχει ήδη ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2022 διακριτό κονδύλι ύψους 300.000.000 €, ειδικά για τη χρηματοδότηση τέτοιων έργων αποκατάστασης.
  • Σύμφωνα με τον Αν. Υπουργό, δύναται να χρηματοδοτηθεί από τον άξονα των αστικών αναπλάσεων του Ταμείου Ανάκαμψης.
  • Δύναται να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του ευρύτερου σχετικού αρδευτικού έργου, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Υποδομών & Μεταφορών.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Στην παραγωγική συνεργασία μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη, βάλαμε στο τραπέζι μια σειρά από σημαντικά ζητήματα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Παρά τις προφανείς και αντικειμενικές δυσκολίες της εποχής, παραμένει κρίσιμο ζητούμενο η εξασφάλιση πόρων για τα αναγκαία έργα υποδομών και γι’ αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε εντατικά και προς αυτόν τον σκοπό».