Στην Αθήνα βρέθηκε πριν από λίγες μέρες ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης μαζί  με τον Δήμαρχο Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου για μια γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα.

Μαζί συζήτησαν την αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας αλλά και την πιο αποτελεσματική παροχή Φροντίδας Υγείας στους δημότες του Δήμου Αγράφων, που αποτελεί θέμα με μεγάλη προτεραιότητα. Οι δύο Δήμαρχοι πρότειναν τη χρήση της τεχνολογίας, η οποία αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα, που θα βοηθήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται μακριά από απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες, όπως είναι και οι κάτοικοι του Δήμου αυτού, αφού θα μπορούν να προσεγγίσουν την ιατρική φροντίδα ακριβώς τη στιγμή που τη χρειάζονται. Από τη μεριά της η Υπουργός και εκ της ιατρικής ιδιότητάς της, άκουσε προσεκτικά τις προτάσεις και το πρόγραμμα που έχουν σχεδιάσει οι Δήμαρχοι με σκοπό την άμεση υλοποίησή του.

Παράλληλα η κα Γκάγκα κατανόησε την τεράστια ανάγκη επίλυσης και διευθέτησης αυτών των θεμάτων προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Αγράφων για να νιώσουν ασφάλεια. Στο πλαίσιο της επίσκεψής οι δύο Δήμαρχοι συναντήθηκαν και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος με τη σειρά του άκουσε με προσοχή και κατανόηση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ορεινός Δήμος στον τομέα της υγείας.Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγράφων κ. Παπαθανάσης Γρηγόρης αλλά και η συντοπίτισσα μας και στενή συνεργάτιδα της Υπουργού Υγείας κα Μουτσώκου Μαρία.