Συνάντηση Καρδαμπίκη με τους Προέδρους και τους Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Αγράφων

4789

Συνάντηση πραγματοποίησε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης με τους Προέδρους και τους Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αγράφων. Πιο αναλυτικά, ο Δήμαρχος κ. Καρδαμπίκης αφού ενημέρωσε τους Προέδρους για τις αρμοδιότητες τους, έλαβε γνώση όλων των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους και αντάλλαξε απόψεις, έχοντας σαν κύριο γνώμονα το κοινό καλό των πολιτών. Στην ομιλία του ο κ. Καρδαμπίκης αναφέρθηκε στις ελλείψεις του Δήμου και στο ελλιπές προσωπικό του Δήμου, καθώς και στις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της η νέα Δημοτική Αρχή. Ο ίδιος μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα του νερού, στην εγκατάσταση ρολογιών αλλά στην δήλωση όλων των παράνομων παροχών ύδρευσης. Τέλος, τόνισε την σπουδαιότητα του ρόλου των θέσεων των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι συμβάλλουν ουσιαστικά στο έργο του Δήμου Αγράφων, προτρέποντάς τους να παραμείνουν οργανωμένοι, ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας συμπεριλαμβανομένου τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν κάθε χρόνο τα Άγραφα.
Αποσπάσματα από την ομιλία του Δημάρχου Αγράφων
‘’…Η αλήθεια είναι ότι παραλάβαμε ένα Δήμο με πολλά προβλήματα. Η τρίμηνη προθεσμία ανάληψης καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής και των προέδρων των κοινοτήτων μετά τις εκλογές επιδείνωσε όπως ήταν φυσικό την όλη κατάσταση. Εδώ και περισσότερο από έξι μήνες έχουν σταματήσει όλα τα έργα λόγω της αποχώρησης όλων των μηχανικών του Δήμου, το διοικητικό προσωπικό είναι λίγο, είναι διάσπαρτο, έργα κινδυνεύουν να απενταχθούν, τα μηχανήματα χρειάζονται συντήρηση, ο χειμώνας πλησιάζει κοκ…
Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα με κύριο θέμα την ύδρευση, τα σπασμένα δίκτυα, τα χαλασμένα μοτέρ, τον εξωτερικό καθαρισμό των σχολικών μονάδων που ξεκίναγαν μαθήματα και άλλα πολλά. Με το που πάτησα το πόδι μου στο Δημαρχείο περισσότερα από δέκα τηλεφωνήματα δέχθηκα για προβλήματα σε ύδρευση και αποχέτευση. Προσπαθήσαμε και ανταποκριθήκαμε όσο μπορούσαμε με τα μέσα και τις δυνατότητες που παραλάβαμε.
Όσον αφορά το θέμα του νερού, που ήταν το κύριο θέμα συζήτησης το καλοκαίρι, έχουμε να πούμε το εξής…
Η νέα Δημοτική αρχή, θα προσπαθήσει να εμπλουτίσει και να οργανώσει καλύτερα τα δίκτυα ύδρευσης Παράλληλα, σύντομα θα αποφασίσει να μπουν ωρολόγια για το μέτρημα του νερού τους καλοκαιρινούς μήνες και την δήλωση όλων των παράνομων παροχών ύδρευσης. Για την εύρεση, τη δήλωση ή την διακοπή των παράνομων παροχών ζητώ και την βοήθεια τη δικιά σας. Ότι είναι εκτός νομιμότητας, ο υπαίτιος θα πληρώνει και πρόστιμο. Αυτό που έγινε το φετινό καλοκαίρι, να φεύγει κόσμος από τα χωριά μας γιατί δεν είχαν νερό, δεν πρέπει να ξαναγίνει.
Είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε όλοι μαζί και να οργανώσουμε όσο μπορούμε καλύτερα το Δήμο Αγράφων.
Πιστεύω απόλυτα ότι η ψυχή της λειτουργίας του Δήμου Αγράφων είστε εσείς οι τοπικοί πρόεδροι. Γιατί είστε δίπλα στους πολίτες και ξέρετε πιθαμή προς πιθαμή τα χωριά σας.
Για το χειμώνα σας ζητώ την καλύτερη οργάνωση για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοικτοί και να διευκολυνθούν οι κτηνοτρόφοι που δεν γνωρίζουν γιορτές, αργίες, χειμώνα ή καλοκαίρι…’’