Συνάντηση Υπουργού Εσωτερικών– ΕΝΠΕ

3842

Κ. Μπακογιάννης για Σκουρλέτη: ‘…στου κουφού την πόρτα…’

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Κωνσταντίνο Αγοραστό. Σκοπός της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης και ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, ήταν η κατάθεση των παρατηρήσεων και των προτάσεων της ΕΝΠΕ  επί του σχεδίου νόμου «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1». Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του μέσα από ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Δυόμιση χαμένες ώρες με τον κ. Σκουρλέτη σε έναν διάλογο παρωδία για την αυτοδιοίκηση. 100% αλαζονεία, προκατάληψη και ιδεοληψία, 0% ουσία. Τζάμπα κόπος. Στου κουφού την πόρτα …»

Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Ξεκαθαρίσαμε στη συζήτηση που είχαμε πριν από λίγο με τους εκπροσώπους των Περιφερειών ότι οι προτάσεις που λαμβάνουν ως βάση συζήτησης το ήδη κατατεθειμένο νομοσχέδιο, θα αξιοποιηθούν, μέχρι και την τελευταία στιγμή. Προφανώς, όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε δεκτές προτάσεις οι οποίες κινούνται σε μία διαφορετική λογική.

Δεν κατάλαβα ειλικρινά, κάποιες από τις προτάσεις, ποιον ακριβώς σκοπό υπηρετούν. Επαναλαμβάνω ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή θα δεχτούμε ό,τι μπορεί να είναι χρήσιμο για την υπόθεση της αυτοδιοίκησης, αλλά ξεκαθαρίζοντας ότι ισχύουν αυτά που σας είπα πριν.

Κάτι που ανακοίνωσα και τις προηγούμενες ημέρες είναι ότι δεν θα υπάρξει, τελικά, η δυνατότητα της ενδοεπικοινωνίας ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες. Δηλαδή να βάζει κάποιος πολίτης έναν σταυρό και σε υποψήφιο άλλης περιφερειακής ενότητας. Υπάρχουν αρκετές  αλλαγές, τις οποίες θα δείτε τις επόμενες ημέρες.

Το ποσοστό των υποψηφίων στις εκλογές -ήδη έχουμε δεχθεί και από την ΚΕΔΕ αντίστοιχα αιτήματα- θα  αυξηθεί από αυτό που τέθηκε αρχικά στο νομοσχέδιό μας, δηλαδή το +10%».