Δύο εκδηλώσεις προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν από το Δήμο Καρπενησίου και την Περιφέρεια Στερεάς που αφορούν η μία εξ αυτών αγώνες κολύμβησης και η άλλη αγώνες χιονοδρομίας.

Αναλυτικότερα, η αθλητική εκδήλωση Χειμερινού Πρωταθλήματος Κολύμβησης Βετεράνων (Masters) θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας στις 3 έως 5 Μαρτίου 2023 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρπενησίου και θα πρέπει να γίνει η εξειδίκευση της πίστωσης ποσού 2.976,00€ που είναι εγγεγραμμένη στον ΚΑ. “Συνδιοργανώσεις Δήμου Καρπενησίου” του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2023. Το ανωτέρω ποσό θα διατεθεί για προμήθεια μεταλλίων για τους αθλητές.

 Επίσης, ο Διεθνής Αγώνας FIS ΚΥΠΕΛΛΟ2023 U14-U16 θα διεξαχθεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου στις 4-5Μαρτίου 2023, σε συνδιοργάνωση του ΕΟΣ Καρπενησίου με το Δήμο Καρπενησίου. Από την πλευρά του ο Δήμος Καρπενησίου, όπως αναφέρει, προσπαθεί και εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για την ανάδειξη της περιοχής μας ως Αθλητικό Προορισμό ενισχύοντας τον Αθλητικό Τουρισμό καιτην ανάδειξη του Χιονοδρομικού Κέντρου μας αλλά και τη δυνατότητα στους δημότες –μικρούς και μεγάλους- να παρακολουθήσουν αθλητικές διοργανώσεις καινα μυηθούν τα παιδιά στον αθλητισμό, να απολαύσουν και να γνωρίσουν το βουνό και τη φύση. Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης θα πρέπει να γίνει η εξειδίκευση της πίστωσης ποσού 1.500,00€ που είναι εγγεγραμμένη στον ΚΑ.“Συνδιοργανώσεις Δήμου Καρπενησίου” του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2023.Το ανωτέρω ποσό θα διατεθεί για τη φιλοξενία των ομοσπονδιακών και παροχή γεύματος στους αθλητές.