Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφίκλειας. Η συνεδρίαση έγινε με διευρυμένη σύνθεση καθώς συμμετείχαν Δήμαρχοι – μη μέλη του Δ.Σ., αιρετοί του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας και Δημοτικοί Σύμβουλοι άλλων Δήμων της Στερεάς Ελλάδας.

Συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, κ. Ηλίας Σανίδας και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας, κ. Θανάσης Καρακάντζας.

Η συνεδρίαση συνδυάστηκε με την κοπή της βασιλόπιτας της Π.Ε.Δ.για το 2022. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ. Συμεών, ενώ το φλουρί «έπεσε» στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο κ. Σουλιώτης, αρχικά ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, κ. Συμεών για την παρουσία του καθώς και την οικοδέσποινα Δήμαρχο, κα Στιβακτή για τη θερμή φιλοξενία, όπως και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την παρουσία τους στην κοπή της πίτας και τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση.

Στη συνέχεια υπήρξαν τοποθετήσεις και διάλογος μεταξύ των Δημάρχων. Σχετικά με τη ΛΑΡΚΟ, ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Διρφύων–Μεσσαπίων, κ. Ψαθάς ζήτησε από την ολομέλεια της Π.Ε.Δ., από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, κ. Συμεών και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Σπανό να υπάρχει κοινή γραμμή υπέρ της αδιάλειπτης λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και της διασφάλισης των όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η πρόταση του κ. Ψαθά έγινε ομόφωνα δεκτή και αποφασίστηκε η συνέχιση των σχετικών πρωτοβουλιών της ΠΕΔ, σε συνεργασία με άλλους φορείς, που δραστηριοποιούνται στη Στερεά Ελλάδα.