Δύο νέα έργα του Δήμου Καρπενησίου, εγκρίθηκαν στο Μέτρο 19 του ΠΑΑ 2014-2020 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ – Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)», συνολικού προϋπολογισμού 312.605,80€. O Δήμος Καρπενησίου σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι συνεχίζει με ολοκληρωμένες μελέτες να διεκδικεί κάθε δυνατή χρηματοδότηση προς όφελος των δημοτών.

Αναλυτικά τα έργα αφορούν:

1. Δημιουργία αίθουσας συνεδριάσεων – εκδηλώσεων στο χώρο του Συνεδριακού  Κέντρου Καρπενησίου, προϋπολογισμού 298.205,80€ –  Το έργο αφορά στη διαμόρφωση χώρου για τη δημιουργία υπερσύγχρονης τεχνολογικά αίθουσας συνεδριάσεων/εκδηλώσεων, χωρητικότητας 100 ατόμων και περιλαμβάνει οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, καθώς και εγκατάσταση σύγχρονου οπτικοακουστικό συστήματος. Η κατασκευή της Αίθουσας Συνεδριάσεων και Εκδηλώσεων, χωρητικότητας 100 ατόμων,  θα συμβάλλει στην ολοκλήρωση της  χρήσης του Συνεδριακού Κέντρου, ενισχύοντας τον συνεδριακό τουρισμό στη πόλη του Καρπενησίου, ο οποίος έχει αναπτυχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια.  Στην αναβαθμισμένη αίθουσα  θα μπορούν να πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προβολές , διαλέξεις και συζητήσεις. 

2. Προμήθεια Μουσικών Οργάνων για τη Φιλαρμονική του Δήμου Καρπενησίου, προϋπολογισμού 14.400€. – Αφορά προμήθεια καινούργιων μουσικών οργάνων καθώς και εξαρτημάτων, που θα ενισχύσουν  το έργο της Φιλαρμονικής του Δήμου.