Στη σύσταση Επιτροπής Ισότητας των Φύλων προχώρησε ο Δήμος Καρπενησίου η οποία θα αποτελείται από τα εξής τακτικά μέλη και τους αναπληρωτές τους: Ως πρόεδρος ορίζεται η Αντιδήμαρχος Ζαλοκώστα Σοφία, με αναπληρωματικό μέλος την Γκαρίλα Γεωργία, τον Μπουλάκο Σπυρίδωνα με αναπληρωτή τον Σώκο Γεώργιο συμβούλους των λοιπών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, την Παναγιώτα Ράπτη Κοινωνική λειτουργό, με αναπληρώτρια την Αγγελική Μπέσσα, Αναπληρώτρια Δ/ντρια, Υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας, τον Ανδρέα Καραγκούνη, με αναπληρώτρια την  Ελένη Τσιαμάκη  Εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων του Δήμου, την Σπυριδούλα Παπαδοπούλου, με αναπληρώτρια τη Σπυριδούλα Σιαφάκα  Εκπρόσωποι τοπικού επαγγελματικού/εμπορικού συλλόγου, τη Μαρία Καρφή, με αναπληρώτρια τη Φωτεινή Δεδούση του Συλλόγου γυναικών Ευρυτανίας, τη Ροδοθέα Καρφή με αναπληρώτρια τη  Βασιλική Καλτσή ως Εμπειρογνώμονες δημότες, τη Μαρία Κλέσιορα με αναπληρώτρια την Παρασκευή Πασσά ως Εμπειρογνώμονες δημότες. Αρμοδιότητες της Επιτροπής είναι η εισήγηση προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και η προώθηση, με κάθε πρόσφορο μέσο σε επίπεδο Δήμου του γενικότερου στόχου για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς.

Η ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και πληροφόρηση των κατοίκων στο ζήτημα της ισότητας με διοργάνωση εκδηλώσεων, ελεύθερων συζητήσεων, συνεδρίων, σεμιναρίων, επιμορφωτικών προγραμμάτων και μέτρων δράσης. Ο εντοπισμός και η προσπάθεια εξεύρεσης και προώθησης λύσεων των προβλημάτων που προκύπτουν σε τοπικό επίπεδο από κρίσεις που γίνονται σε βάρος του ενός φύλου στον τομέα  της εργασίας, της παιδείας, της εκπαίδευσης, των οικογενειακών σχέσεων, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης. Τα μέλη της Επιτροπής δε λαμβάνουν για τη συμμετοχή τους σε αυτή κανενός είδους αμοιβή ή αποζημίωση. Η θητεία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου έλαβε 26 ψήφους υπέρ και μια (1)  κατά αυτή του κ. Γκορόγια, ο οποίος ανέφερε «Η κορυφαία ανισότητα της κοινωνίας ήταν και παραμένει το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα εκμετάλλευσης του μόχθου της εργατικής τάξης, για την συσσώρευση πλούτου στην ολιγαρχία. Κάθε απόπειρα διασκέδασης αυτής της βαρβαρότητας στα πλαίσια του συστήματος, κατατείνει στη διάχυση, τη συσκότιση, τον αποπροσανατολισμό του λαού, άσχετα από τις επί μέρους τυχόν καλές προθέσεις κάποιων. Η λύση της κορυφαίας αντίθεσης στις χώρες που επιχείρησαν τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, εκμηδένισε ουσιαστικά το ζήτημα ισότητας των δύο φύλων κι αυτό είναι αναμφισβήτητη διαπίστωση. Η ανισότητα των (2) φύλων είναι γνήσιο τέκνο του κοινωνικοπολιτικού συστήματος που ακούει στο όνομα  Καπιταλισμός!»