Σύλληψη Μολδαβού για κλοπές σε Δολιανά και Ψιανά

4471

Στη σύλληψη νεαρού άντρα με καταγωγή από τη Μολδαβία κατέληξαν οι έρευνες των αντρών του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, ύστερα από έρευνες ημερών και μετά από μαρτυρίες κατοίκων των χωριών Δολιανών και Ψιανών Ευρυτανίας, για περιπτώσεις διαρρήξεων και την ύποπτη παρουσία ατόμου στην περιοχή.

Το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου αξιοποίησε τις μαρτυρίες και έφτασε στον νεαρό άντρα που ομολόγησε για μια σειρά διαρρήξεων σε τουλάχιστον δέκα (10) σπίτια των δύο χωριών. Πρόκειται για σπίτια είτε εγκαταλειμμένα, είτε που οι ιδιοκτήτες του ζουν μόνιμα στην Αμερική, είτε που τα επισκέπτονται πολύ σπάνια. Εκεί φαίνεται ότι ο νεαρός Μολδαβός έβρισκε καταφύγιο και αναζητούσε φαγητό και όταν έφευγε έκλεβε και ότι θεωρούσε ότι μπορούσε να του φανεί χρήσιμο.

Η σύλληψη έγινε στην Αγία Βλαχέρνα, σε μια πέτρινη καλύβα όπου ο δράστης είχε καταφύγει για να κρυφτεί. Στην περιοχή έφτασε πεζός μέσο Αιτωλοακαρνανίας, όταν και έφυγε από το Κατάστημα Προαναχώρησης της Κορύνθου, όπου παρέμεινε νόμιμα, αιτούμενος άσυλο.

Στον έλεγχο των αστυνομικών βρέθηκε να έχει στους δύο σάκους που κουβαλούσε μαζί του, μαχαίρια, σουγιάδες, ένα παλιό όπλο 22χιλ. (σε λειτουργία), 2 χρυσές λίρες, 50,00 ευρώ, παλιά νομίσματα, όλα λεία των επιδρομών στις εγκαταλειμμένες οικίες που έμπαινε. Επίσης στη κατοχή του βρέθηκε και αφορολόγητος καπνός που είχε για δική του χρήση.

Αμέσως μετά τη σύλληψή του, ακολούθησε η ομολογία των διαρρήξεων που είχε διαπράξει και πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα μετά την αυτόφωρη διαδικασία. Για την οπλοφορία και την κατοχή αδασμολόγητου καπνού καταδικάστηκε σε 20 μήνες φυλάκιση και αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι και να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του από τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στους χώρους των διαρρήξεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, ο Μολδαβός δεν είχε καθαρό ποινικό μητρώο ούτε στη χώρα του, μιας και είχε συλληφθεί το 2005 για ληστεία και το 2016 για κλοπή.