Σήμερα ψηφίζονται για το έτος 2022

Σήμερα αναμένεται να αποφασίσει σχετικά με τον καθορισμό τελών αστικής & δημοτικής συγκοινωνίας έτους 2022 και αντιτίμου χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καρπενησίου σε συνεργασία με την Οικονομική Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψιν την Κοινή Υπουργική απόφαση «Παροχής οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των Δήμων, οικονομικού έτους 2022».

Ειδικότερα, σχετικά με την αστική συγκοινωνία η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών και εισιτηρίων για όσους  χρησιμοποιούν το Αστικό Λεωφορείο για το έτος 2022 παραμένει ίδια με την περσινή ως εξής: α) Για τους μαθητές και φοιτητές  – 3,00 €, β) Για τους υπόλοιπους κατοίκους  – 10,00 € γ) Για τους πολύτεκνους, τα τέκνα πολυτέκνων μέχρι 18 ετών, τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και τους έχοντες κάρτα ανεργίας  – 5,00 €. Η τιμή του εισιτηρίου  θα είναι  0,50 λεπτά. Αναφορικά με τη Δημοτική συγκοινωνία η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 2,00 €. Η χρήση της δημοτικής συγκοινωνίας είναι δωρεάν για όσους κατέχουν την Κάρτα Δημότη – η οποία παρέχεται δωρεάν στους δημότες εφόσον υποβάλλουν αίτηση στο κεντρικό πρωτόκολλο του Δήμου προσκομίζοντας την ταυτότητά τους.

Ενοικίαση αθλητικών εγκαταστάσεων – αύξηση τιμής στη μεγάλη πισίνα

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές ορίστηκαν από την Οικονομική Επιτροπή σε συνεργασία με το τμήμα Εκπ/σης, Αθλητισμού και Εθελοντισμού οι τιμές ενοικίασης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καρπενησίου, οι οποίες αναμένεται να εγκριθούν σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου. Από την κοστολόγηση των λειτουργικών δαπανών των αθλητικών χώρων (φύλαξη, καθαρισμός, ΔΕΗ, υλικά συντήρησης, υπηρεσίες συντηρήσεις εξοπλισμού και εγκαταστάσεων, απρόβλεπτα, ασφάλιση, κ.λπ.), προκύπτει για κάθε αθλητική περίοδο το κόστος χρήσης της κάθε αθλητικής εγκατάστασης. Βάσει αυτού, καθορίζεται και η οικονομική συμβολή το αντίτιμο χρήσης των χρηστών (σύλλογοι/ σωματεία). Τα αντίτιμο χρήσης, δύναται, επίσης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να μειώνεται έως 70% στα αθλητικά σωματεία ή συλλόγους, καθώς και σε συλλόγους ΑμεΑ με συμμετοχή σε πρωταθλήματα, εφόσον οι δημότες συμμετέχουν στα τμήματά τους δωρεάν και άνευ ουδεμίας οικονομικής επιβάρυνσης, υπό μορφή συνδρομής, δωρεάς ή οποιασδήποτε άλλης μορφής οικονομικής συνδιαλλαγής.

Το αντίτιμο για κάθε αθλητική εγκατάσταση

Αναλυτικότερα, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: Α) Όσον αφορά το Κολυμβητήριο για τη μεγάλη πισίνα: 1500 ευρώ/διαδρομή ανά έτος, ενώ πέρυσι η τιμή ανέρχονταν στα 1200 ευρώ, για τη μικρή πισίνα: 1500 ευρώ/χρόνο ο κάθε σύλλογος. Για τα γραφεία κολυμβητηρίου: 50 ευρώ/μήνα x12 μήνες 6Ο0 ευρώ.

Β} Γήπεδα Μπάσκετ (Κλειστά Γυμναστήριο): 700 ευρώ/χρόνο οι ακαδημίες.

Γ) Γήπεδα Ποδοσφαίρου (Δημοτικό Στάδιο και Αθλητικό Κέντρο): 700 ευρώ/χρόνο οι ακαδημίες.

Δ) Η Δημοτική Αρχή προτείνει για όλους τους αθλητικούς χώρους που υπάρχουν γραφεία και κάνουν χρήση των γραφείων οι σύλλογοι και οι ομάδες να καθοριστεί αντίτιμο χρήσης 50 ευρώ/μήνα.

Ε) Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από φυσικά πρόσωπα που δεν είναι μέλη αθλητικών συλλόγων είναι ελεύθερη κατά τις ώρες που προορίζονται για χρήση των χώρων από το κοινό, συμπληρώνοντας αίτηση-δήλωση με την οποία βεβαιώνουν ότι είναι υγιείς. Η εν λόγω αίτηση συνοδεύεται από ιατρική βεβαίωση για τις περιπτώσεις που απαιτείται. Συνεπώς, η Δημοτική Αρχή προτείνει την ελεύθερη χρήση των ΔΑΕ από φυσικά πρόσωπα που δεν είναι μέλη αθλητικών συλλόγων, κατά τις ώρες που προβλέπονται στον οικείο Κανονισμό για το κοινό.