Τακτικό Μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος διόρισε και για την τριετία (1-9-2021-30-8-24), η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, τον κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ευάγγελο Φεγγούλη, εφημέριο της Κρέντης και Αρχιερατικό Επίτροπο Αγραίων – Αγράφων.

Σύμφωνα με την Συνοδική απόφαση που ελήφθη στην Συνεδρία της Δ.Ι.Σ.,την 10η Σεπτεμβρίου 2021 και την οποία υπογράφει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, με τον Διορισμό αυτό ο π. Ευάγγελος καλείτε να συμβάλει δια της πολυτίμου γνώσεως και εμπειρίας του εις την εύρυθμον και καρποφόρον λειτουργίαν του Συνοδικού Γραφείου επ΄ αγαθώ της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης για τον διορισμό του αυτό τόνισε: «Περιποιεί μεγάλη τιμή για την ελαχιστότητά μου, ο νέος διορισμός μου στη Συνοδική Επιτροπή Προσκυνηματικών Περιηγήσεων για μια ακόμη τριετία. Με τον ίδιο ζήλο και με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσω να διακονώ την Εκκλησία μας από τη σημαντική αυτή θέση που μου ανέθεσε η ΔΙΣ, μετά από εισήγηση του Προέδρου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ.κ. Χρυσοστόμου και του αγαπητού μου π. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, Γραμματέως της Συνοδικής Επιτροπής. O προσκυνηματικός τουρισμός μπορεί να εξελιχθεί σε έναν ουσιαστικό πυλώνα ανάπτυξης για την Ελλάδα καθώς αποτελεί ένα δυναμικό και ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς για τη χώρα μας και για τις περιοχές εκείνες που είναι μεγάλοι προσκυνηματικοί προορισμοί, όπως είναι και η Ευρυτανία, σε περιόδους μάλιστα μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Ευχαριστώ από βάθους καρδίας, τον πολυσέβαστο Μητροπολίτη Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομο για την πατρική του αγάπη, τον π. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, τον καλό Γέροντά μου, για την εμπιστοσύνη που δείχνει στην ταπεινότητά μου(φωτο) και φυσικά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και όλα τα Μέλη της ΔΙΣ, που έλαβαν την απόφαση αυτή».