Την έγκριση για δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών στο οποίο στεγάζεται η Ε.Κ.Ε.Π.Π.Π.Α.Δ.Η.Κ. και το ΚΔΑΠ πρόκειται να ζητήσει ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, στο Δ.Σ. που θα διεξαχθεί σήμερα, με σκοπό τη συνέχιση των κοινωφελών δράσεων του, καθώς και τη συνέχιση της στέγασης δημοσίων υπηρεσιών.

Αναλυτικότερα, στο ζητούμενο ακίνητο έχουν αναγερθεί το Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου περίπου 3.068 τμ και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών σε υφιστάμενο κτίσμα 675 τμ. Στο Συνεδριακό Κέντρο στεγάζονται υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως το Γραφείο Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου Ν. Ευρυτανίας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καρπενησίου, ήτοι η Ε.Κ.Ε.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ., καθώς επίσης πέριξ αυτού υπάρχει το parking που εξυπηρετεί τους δημότες. Επιπρόσθετα, από την οικοδομική άδεια φαίνεται ότι το κτίσμα που σήμερα λειτουργεί ως ΚΔΑΠ ήταν προϋφιστάμενο του 1955 και λειτουργούσε παλιότερα ως παιδικός σταθμός, ενώ για το κτίριο του Συνεδριακού Κέντρου είχε εκδοθεί η οικοδομική άδεια.

Δεδομένης της χρήσης του ακινήτου αυτού, ήτοι χρήσεις κοινόχρηστες και κοινωφελείς, ο Δήμος Καρπενησίου μπορεί να ζητήσει την παραχώρησή του, βάσει του «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων», τη δωρεάν, δηλαδή, παραχώρηση δημοσίου κτήματος που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και για το σκοπό που προβλέπεται από τις αρμοδιότητες του Δήμου, τη στέγαση υπηρεσιών για κοινωφελείς σκοπούς. Μετά την απόφαση του Δ..Σ θα γίνει η αποστολή της σχετικής απόφασης συνοδευόμενης από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στοιχεία στην Κτηματική Υπηρεσία Ευρυτανίας.