Στα ίδια χέρια επιθυμεί να παραμείνει το κτίριο που στεγάζεται το Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης για το λόγο αυτό επιδιώκει τη συνέχιση της σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του ΟΑΕΔ.

Αναλυτικότερα, ο ΟΑΕΔ, έχει στην κυριότητά του κτιριακό συγκρότημα επί των οδών Ύδρας και Καλύμνου στην περιοχή του Ξηριά στην πόλη του Καρπενησίου. Σε αυτό το κτιριακό συγκρότημα στεγάζεται και λειτουργεί ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του ΟΑΕΔ, ενώ πριν το 2011 στεγαζόταν επίσης το ΚΕΝΕ Καρπενησίου. Από τον Σεπτέμβριο του 2002 τμήμα του κτιρίου που στεγαζόταν το ΚΕΝΕ είχε παραχωρηθεί στον Καποδιστριακό Δήμο Καρπενησίου, προκειμένου να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου. Από το έτος 2011 το κτίριο που στεγαζόταν το ΚΕΝΕ Καρπενησίου και συγκεκριμένα ο Α΄και Β’ όροφος με εμβαδόν 820,01 τμ και 387.23 τμ, συνολικά 1.207,24 τμ, είχε παραχωρηθεί στον Καλλικρατικό Δήμο Καρπενησίου, με την μορφή μίσθωσης, με την έγκριση των όρων του συμφωνητικού μίσθωσης να εγκρίνονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου. Το χρονικό διάστημα της μίσθωσης είχε ορισθεί για δέκα χρόνια, και ο σκοπός της μίσθωσης ήταν η χρήση του κτιρίου ως Δημαρχιακού Μεγάρου από τον Δήμο Καρπενησίου.

Με σκοπό την συνέχιση της χρήσης του ανωτέρω κτιρίου ως Δημαρχιακού Μεγάρου, αλλά και της στέγασης της πλειοψηφίας των υπηρεσιών του Δήμου Καρπενησίου, καθώς επίσης και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, ο Δήμος Καρπενησίου θα πρέπει να κάνει αίτημα προς την διοίκηση του ΟΑΕΔ, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση για τριάντα (30) χρόνια από την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Καρπενησίου και του ΟΕΑΔ. Επισημαίνεται ότι ο ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με κοινωνικούς και τοπικούς φορείς για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, έχει παραχωρήσει την χρήση συνολικά 40 ακινήτων ιδιοκτησίας του με συμβάσεις χρησιδανείου, δηλαδή δωρεάν παραχώρησης κατά χρήση, το έτος 2020 και συγκεκριμένα έχουν υπογραφεί 38 χρησιδάνεια με φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, δήμους, συλλόγους και φορείς με έντονη κοινωνική δράση, νομικά πρόσωπα που εξυπηρετούν δημόσιο ή κοινωφελή σκοπό κ.λπ.