• Τελεφερίκ στο Καρπενήσι
  • Νέα γέφυρα Μέγδοβα
  • Κλειστό Γυμναστήριο Ραπτοπούλου

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση και ωρίμανση μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας τριών σημαντικών για την Ευρυτανία μελετών, συνολικού προϋπολογισμού 285.000,00 €.

Η απόφαση αφορούσε:

1. Μελέτη για την «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΕΓΔΟΒΑ», προϋπολογισμού 145.000,00 €.

Αντικείμενο της πράξης είναι η σύνταξη όλων των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή της νέας γέφυρας στην θέση Μέγδοβα και συγκεκριμένα της Τοπογραφικής, Συγκοινωνιακής, Υδραυλικής, Γεωτεχνικής, Στατικής και Περιβαλλοντικής μελέτης.

2. Μελέτη για την “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ “, προϋπολογισμού 60.000,00 €.

Αντικείμενο της πράξης αποτελεί η κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στον χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Ραπτόπουλου και συγκεκριμένα η εκπόνηση της Τοπογραφικής, Αρχιτεκτονικής, Στατικής και Η/Μ μελέτης, καθώς επίσης και η έκδοση της απαραίτητης Άδειας Δόμησης.

3. Τελικές μελέτες για την “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ “, προϋπολογισμού 80.000,00 €.

Μετά την οριστικοποίηση της τελικής χάραξης, από τις προηγηθείσες αναγνωριστικές μελέτες κατόπιν και τις διαβούλευσης που προηγήθηκε, προχωράμε στο τελικό μελετητικό στάδιο του έργου.

Αντικείμενο της πράξης αποτελεί η ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών κατασκευής του έργου και συγκεκριμένα η εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης, της ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης, της στατικής μελέτης, της τοπογραφικής μελέτης, της συγκοινωνιακής μελέτης, της περιβαλλοντικής μελέτης καθώς επίσης και η σύνταξη των Πράξεων αναλογισμού και αποζημιώσεων για την απόκτηση της ζώνης του έργου για την κατασκευή του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, δήλωσε στον Ευρυτανικό Παλμό: «Με απόφαση της ΟΕ αποφασίστηκε η χρηματοδότηση και η ωρίμανση μελετητικά του έργου για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Ραπτοπούλου, προϋπολογισμού 60.000 €. Συγκεκριμένα με μέριμνα του  Αναπτυξιακού Οργανισμού της ΠΣΤΕ προχωράμε στις σχετικές διαδικασίες για την σύνταξη όλων των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Ραπτόπουλο Δήμου Αγράφων Π.Ε. Ευρυτανίας και συγκεκριμένα για την σύνταξη της Τοπογραφικής, Αρχιτεκτονικής, Στατικής και Η/Μ μελέτης καθώς επίσης και την έκδοση της απαραίτητης οικοδομικής άδειας. 

Σήμερα το Γυμνάσιο του Ραπτόπουλου έχει μόνο ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται καθ’όλη την διάρκεια του έτους.  Ένας στεγασμένος αθλητικός χώρος, θερμαινόμενος και φωτιζόμενος θα έδινε διαφορετικές προοπτικές στους μαθητές και μία σαφώς καλύτερη ποιότητα ζωής

Επιπλέον αποφασίστηκε η χρηματοδότηση της μελέτης για την «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΕΓΔΟΒΑ», προϋπολογισμού 145.000,00 €, δηλαδή  η σύνταξη όλων των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή  νέας γέφυρας  και συγκεκριμένα της Τοπογραφικής, Συγκοινωνιακής, Υδραυλικής, Γεωτεχνικής, Στατικής και Περιβαλλοντικής μελέτης, καθώς και η χρηματοδότηση των τελικών πλέον μελετών (αρχιτεκτονική, ηλεκτρομηχανολογική, στατική, τοπογραφική, συγκοινωνιακή και  περιβαλλοντική)  μετά την οριστικοποίηση της τελικής χάραξης, από τις προηγηθείσες αναγνωριστικές μελέτες κατόπιν και τις διαβούλευσης που προηγήθηκε, για την “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ “, προϋπολογισμού 80.000,00 €».