Τι λένε τα Ημερομήνια για τον Χειμώνα 2018-19

4389

Με σχετικά βελτιωμένο καιρό φαίνεται να ξεκινά η περίοδος του Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια αλλαγή, με συνεχή και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Θα είναι κρύος καιρός με λίγες βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα (κατά διαστήματα), την περίοδο 20-25/12. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού το διάστημα 26-29/12 με πολύ κρύο, βροχές και αρκετά χιόνια, ακόμη και σε πολλές πεδινές περιοχές (κατά περιόδους).

Με κακοκαιρία ξεκινά ο Ιανουάριος και η καινούργια χρονιά.

Έντονα βροχερός καιρός, με πολλές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, στο διάστημα 1-5/1. Σταδιακή βελτίωση του καιρού εν συνεχεία 6-12/1, όπου και δεν φαίνεται κάτι αξιόλογό. Κρύο διάστημα με κατά διαστήματα λίγες βροχές και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα την περίοδο 23-26/1. Σχετική βελτίωση από πλευράς θερμοκρασίας για το υπόλοιπο του Ιανουαρίου, με λίγες βροχές.

Επιδείνωση του καιρού με τη είσοδο στον Φεβρουάριο, όπου δεν αποκλείεται το διάστημα 1-3/2 να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις κατά περιόδους, σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα. Σημαντική βελτίωση του καιρού το διάστημα 4-16/2, από πλευράς φαινομένων. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 18-26/2, με πολύ ισχυρούς βοριάδες και τοπικά σποραδικά φαινόμενα (κυρίως χιονοπτώσεις).