Την έγκρισή της για την αναμόρφωση με τις αντίστοιχες δράσεις του προϋπολογισμού της έδωσε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αγράφων.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η ενίσχυση των εξής δράσεων: «Μετάφραση και εκτύπωση τουριστικού εντύπου» από το ποσό των 2.500,00€ σε 4.000,00 €. Αυτή αφορά το νέο τουριστικό φυλλάδιο που θα τυπωθεί, πρέπει να είναι μεταφρασμένο τουλάχιστον σε μία ξένη γλώσσα (π.χ. αγγλικά), καθώς και τη δημιουργία εντύπων για ενημερωτικές δράσεις καθώς και ξεχωριστών θεματικών φυλλαδίων (θρησκευτικός, εναλλακτικός τουρισμός κλπ) επίσης μεταφρασμένα.

Η «Δημιουργία αφισών και μπάνερ» από το ποσό των 1.000,00€ σε 3.000,00€, καθώς και οι  «Επιλεκτικές καταχωρήσεις σε έντυπα, εφημερίδες και λοιπά ΜΜΕ από το ποσό των 2.500,00 σε 5.000,00€.

Πρόκειται για μια αποδοτική δράση προβολής του τουριστικού προϊόντος του Δήμου, είναι οι προσεκτικά σχεδιασμένες έντυπες καταχωρήσεις σε περιοδικά και εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας του εσωτερικού και του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται η καταχώρηση διαφημίσεων σε κεντρικές και περιφερειακές εφημερίδες εντός Ελλάδας, η διαφημιστική καταχώριση σε τουριστικά περιοδικά αλλά και σε περιοδικά ποικίλης ύλης.

Επίσης αύξηση θα λάβει ο σχεδιασμός και η παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού από το ποσό των 3.000,00€ σε 4.500,00€. Το οπτικοακουστικό υλικό αποτελεί το πλέον απαραίτητο εργαλείο του ψηφιακού μάρκετινγκ, επομένως πρόκειται για ουσιώδες στοιχείο το οποίο θα ενδυναμώσει την προβολή του Δήμου στα ΜΜΕ αλλά και διαδικτυακά, καθώς επίσης και σε εκθέσεις είτε δια ζώσης είτε virtual, μέσω των VR απεικονίσεων.

Στην παρούσα πρόταση περιλαμβάνονται και η δημιουργία βίντεο τα οποία θα προβάλλονται με την χρήση γυαλιών VR για εικονική περιήγηση. Αντίστοιχα μείωση του ποσού θα λάβει η δράση δημιουργία Λευκώματος από το ποσό των 4.000,00€ σε 2.000,00€, δράση η οποία σχετίζεται με τη δημιουργία ενός καλαίσθητου φωτογραφικού λευκώματος που θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη προβολή του Δήμου και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αναμνηστικό δώρο σε πρόσωπα και φορείς οι οποίοι θα συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.

Επίσης μείωση θα λάβει η δράση«Διοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων» από το ποσό των 7.500,00 € σε 2.000,00€ δράση η οποία σχετίζεται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων – φεστιβάλ για την ανάδειξη αξιοθέατων του Δήμου, καθώς και έξοδα φιλοξενίας προσώπων (δημοσιογράφων, τουριστικών πρακτόρων, influencer και αντιπροσωπειών)στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής.