Το Γυμνάσιο Ραπτοπούλου επισκέφτηκε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου

4892
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου απαντά σε ερωτήσεις των μαθητών του Γυμνασίου Ραπτοπούλου

Το Γυμνάσιο – ΛΤ Ραπτοπούλου επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ύστερα από πρόσκληση του σχολείου.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας, η οποία από πέρυσι εφαρμόζεται στα γυμνάσια της χώρας, το Γυμνάσιο Ραπτοπούλου προσκάλεσε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο σε μια συνάντηση επικοινωνίας με τους μαθητές. Ο Σεβασμιώτατος με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση και βρέθηκε στο σχολείο την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018.

Αναφέρθηκε όχι μόνο στις έμφυλες ταυτότητες, αλλά και σε άλλα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τους νέους, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις όπως η ισότητα των φύλων, η σχέση Εκκλησίας – Κράτους, ο εκσυγχρονισμός της Εκκλησίας και πολλές άλλες. Μαθητές και καθηγητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον όσα είχε να πει και ακολούθησε συζήτηση. Υποδειγματική ήταν η προσοχή και εμφανής ο προβληματισμός των παιδιών στα λόγια του Σαβασμιωτάτου, καθώς τα χαρακτήριζε η απλότητα και ο επλουτισμός τους με  παραδείγματα. Μετά τη συζήτηση, ακολούθησε ένα μικρό κέρασμα στο Γραφείο των καθηγητών, όπου οι εκπαιδευτικοί συζήτησαν τα προβλήματά τους με το Σεβασμιώτατο. Ο Σύλλογος των καθηγητών και η Θεολόγος του σχολείου, Πρεσβυτέρα Αικατερίνη Σώρου, με πρωτοβουλία της οποίας προσκλήθηκε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, τον ευχαριστούν θερμά για την παρουσία του στο σχολείο τους.

Οι εκπαιδευτικοί συζητούν με τον Μητροπολίτη τα προβλήματά τους