Το δικό της σχόλιο, κάνει η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ, για την πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Αγράφων κ. Αλέξη Καρδαμπίκη και του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, για τα άλυτα και πολύ σοβαρά θέματα στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης της Δυτικής Ευρυτανίας. Χαρακτηριστικά, οι εκπρόσωποι Ευρυτανίας του Κομμουνιστικού Κόμματος, αναφέρουν ότι στην συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας και του Δημάρχου Αγράφων με τον υφυπουργό υγείας για τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας στον δήμο Αγράφων περίσσεψαν οι προτάσεις και τα λόγια «συμπάθειας και κατανόησης» από την πλευρά του Υπουργείου. Και συνεχίζουν:

«Όμως οι προτάσεις, όσο καλές και να είναι, προσκρούουν στην πολιτική που έχει μετατρέψει την υγεία σε εμπόρευμα, στην πολιτική που κόβει δαπάνες από την υγεία για να επιδοτήσει την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Όσο για την πρόταση να λύσει μόνος του ο Δήμος Αγράφων το πρόβλημα, θα ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο αν δεν ήταν επικίνδυνη. Όπου Περιφέρειες και Δήμοι, χωρίς κεντρικό σχεδιασμό ανέλαβαν την υγεία οι συνέπειες ήταν καταστροφικές. Η Λομβαρδία, στη Βόρεια Ιταλία είναι μια τέτοια περίπτωση με 25.000 θύματα του κορωνοϊού την περασμένη Άνοιξη.

Ο λαός της Ευρυτανίας είναι η ώρα να βγάλει συμπεράσματα για την πολιτική που τον έχει αφήσει στο περιθώριο, που τον έχει αφήσει με το Νοσοκομείο χωρίς πνευμονολόγο εν μέσω πανδημίας, που τον αφήνει να πεθαίνει σαν το «σκυλί στ΄αμπέλι» χωρίς ασθενοφόρα, και να οργανώσει την πάλη του για  ποιοτική Δημόσια και Δωρεάν Υγεία αντάξια των θυσιών του.

Διαφορετικά, η εγκατάλειψη θα συνεχίζεται με τραγικά, πολλές φορές, αποτελέσματα».

Φωτο αρχείου 902.gr